avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune prin judecatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune prin judecatorie

Succesiune prin judecatorie, cu 13 moștenitori. Cum trebuie să procedez?

Nu putem să ne întâlnim la notar pentru că o parte din moștenitori sunt plecați în străinătate și nici nu trimit procuri.

În concluzie aș vrea să știu cum se procedează dacă îmi asum răspunderea de a deschide dezbatere succesorală prin judecatorie. Cum procedez? Care sunt costurile și dacă le voi recupera? Care este durata, pentru cei care ați fost confruntați cu asemenea proceduri.

Este vorba doar de terenuri.
MULȚUMESC!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:08, 5 Octombrie 2024
Buna ziua!

Formulati o cerere de chemare in judecata pentru iesirea din indiviziune/partaj succesoral, cu solicitarea cheltuielilor de judecata in sarcina paratilor (restul mostenirorilor). Daca aveti nevoie de ajutor in redactarea cererii sau alte intrebari puteti sa solicita o consultanta juridica in privat, mie sau altui coleg avocat.

Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi indicat sa aveți avocat.
Pot apărea foarte multe complicații dacă faceți vreo eroare.
Problema cu citarea este deosebit de importanta.
Nu deschideți proces pana nu aveți totul bine pus la punct.

București 2024
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Durata este greu de estimat,depinde de n factori volum de dosare, ,realizarea expertizei de catre expertul tehnic(2,3 ani ,in total într-o varianta optimista).Numărul mare de parati reprezinta un impediment dacă nu aveți adresele tuturor.Fara av riscați costurleb destul de mari cu taxa de timbru,timpul pierdut etc.
Este belea mare dacă decedează chiar în timpul procesului unul dintre moștenitori și nu îl găsiți pe mostenirii lui pentru citare.
Incercati sa cautati sa discutati toate detaliile cu un avocat care sa va explice tot.
Riscati sa pierdeți și banii dati pe taxa judiciara.
Trebuie foarte bine gândit totul.
Nu e de joacă.

București 2024
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate divorța când soții nu sunt în țară iar unul dintre ei nu este interesat de procedură? Mark0ne Mark0ne Buna seara , as vrea sa divortez de sotia mea .Ea mi-a zis ca nu vrea sa participe la divort, momentam locuim in alta tara si ea nu vrea sa vina i Romania ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune etta etta care este procedura pentru obtinerea unei proprietati prin uzucapiune? ce acte doveditoare imi trebuiesc ? va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am o problema cu privire la o dezbatere succesorala. ... Mirrcea Mirrcea Buna ziua ! Am o problema cu privire la o dezbatere succesorala. Tatal meu a decedat in 2003 iar bunicul din partea tatalui a decedat in 1999. In 2004 a ... (vezi toată discuția)