Am o problema cu privire la o dezbatere succesorala. Tatal meu a decedat in 2003 iar bunicul din partea tatalui a decedat in 1999. In 2004 a fost efectuata succesiunea dupa bunicul iar in Certificatul de mostenitor a fost trecut tatal meu ca mostenitor, atunci deja decedat. Noi suntem doi frati dar si mama-sotia supravietuitoare.
Pentru apartamentul pe care mama si tata il detineau in proprietate am efectuat succesiunea, toti trei. Pentru partea tatalui meu din Certif. de Mostenitor din 2004, dupa bunicul decedat ar trebui sa se faca o dezbatere succesorala suplimentara. Numai ca mama nu doreste sa mai participe la aceasta dezbatere unde succesori sunt multi frati ai tatalui meu. Dar mama nici nu mai stiu unde se afla, este plecata in strainatate de multi ani si nu ii putem da de urma pentru ca nu mai comunica cu noi.
- Cum se poate rezolva aceasta problema pentru ca Notariatul imi cere copie dupa actul ei de identitate pentru a fi citata, adresa ei etc. ? Domnul Notar mi-a spus clar ca fara actul ei de identitate nu poate sa faca dezbaterea succesorala suplimentara. Mi-a spus ca nu se poate rezolva problema decat in instanta.
- Ce tip de actiune trebuie sa fac in instanta de judecata ?
- La Judecatorie, la Tribunal ?
- Impotriva mamei ?
- In ce temei legal ?
- Acolo nu trebuie sa dau o adresa a mamei ? Am gasit o adresa din strainatate de care insa nu pot fi sigur ca este si adevarata ...
La instantade la ultimul domiciliu al decedatului a carui succesiune o dezbateti.chemati toti moștenitorii.se poate judeca fara mama.consulttati un avocat pt lămuriri suplimentare și sa va redacteze actiunea
Fiind vorba de chestiuni procedurale si ca sa nu pierdeți banii pentru taxa judiciara ar fi bine sa se ocupe avocatul de caz.Daca se anulează actiunea pierdeti si banii dati la stat.
Cel puțin de faza initiala a procesului pentru ca in caz contrar riscați sa nu aveti proces si sa nu rezolvati nimic.
Succesiune
maria mateias
tatal meu a decedat in anul 2000. sora mea care a locuit in olanda si avea dubla cetatenie a decedat si ea in anul 2004.
pentru ca nu stiam cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)