avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesiune teren extravilan.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesiune teren extravilan.

Am si eu o problema cu o succesiune si v-as ruga mult de tot daca ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns.
Exista un titlu de proprietate ( 10 ha teren arabil) pe care este trecut ca titular tatal bunicii mele( decedat inainte de 1989) iar ca mostenitori ai decedatului mama bunicii mele si fratele bunicii mele.
In momentul de fata vaduva fratelui bunicii mele ( cumnata ei) a deschis actiunea succesorala iar conform spuselor notarului bunica mea nu ar avea dreptul la nimic de pe titlul respectiv pe motiv ca nu este trecuta pe titlul de proprietate ( ea dupa casatorie si-a schimbat numele) , dar mama ei este trecuta pe titlu si logic ar avea dreptul la succesiune dupa mama.
Problema este cu notarul care nu este de acord sa deschida acctiunea de succesiune , spunandu-mi ca singura posibilitate este rezolvarea diferendului in justitie.
Se mai poate face ceva fara a apela la justitie???
Multumesc anticipat!!!
Bunica ta vine la mostenirea mamei ei si are dreptul la o parte din terenul arabil care a apartinut mamei ei[inteleg ca despre mostenirea acesteia este vorba].Refuzul notarului de a deschide procedura succesorala poate fi atacat in justitie[de ce ti-e frica nu scapi].Vaduva fratelui bunicii tale nu vine la mostenirea mamei bunicii tale;ea este doar reprezentanta eventualilor copii minori pe care fratele bunicii tale i-a lasat la moartea sa si numai in aceasta calitate participa la procedura succesorala.Vocatia succesorala a bunicii tale poate fi dovedita cu certificatul de nastere.

>Am si eu o problema cu o succesiune si v-as ruga mult de tot daca ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns.
>Exista un titlu de proprietate ( 10 ha teren arabil) pe care este trecut ca titular tatal bunicii mele( decedat inainte de 1989) iar ca mostenitori ai decedatului mama bunicii mele si fratele bunicii mele.
>In momentul de fata vaduva fratelui bunicii mele ( cumnata ei) a deschis actiunea succesorala iar conform spuselor notarului bunica mea nu ar avea dreptul la nimic de pe titlul respectiv pe motiv ca nu este trecuta pe titlul de proprietate ( ea dupa casatorie si-a schimbat numele) , dar mama ei este trecuta pe titlu si logic ar avea dreptul la succesiune dupa mama.
> Problema este cu notarul care nu este de acord sa deschida acctiunea de succesiune , spunandu-mi ca singura posibilitate este rezolvarea diferendului in justitie.
>Se mai poate face ceva fara a apela la justitie???
>Multumesc anticipat!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excludere mostenitor legal la succesiune mita76 mita76 Am si eu o problema cu o succesiune a bunicii mele. Va de scriu pe scurt sitiuatia: Parintii bunicii mele au lasat mostenire 10 ha de teren extravilan .Au ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cezar2011 cezar2011 Buna ziua, Bunicul meu a murit acum 8 ani. Nu s-a facut succesiunea dupa ce a murit. De la decesul bunicii a trecut o luna. Bunicii au cinci copii din care ... (vezi toată discuția)
Succesiune Constantin-Corneliu Constantin-Corneliu Tata a decedat in anul 1972, iar mama in anul 1975,si a ramas ca masa succesorala 1,64 ha teren extravilan si 0,03 ha teren arabil intravilan. in urma ... (vezi toată discuția)