avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Excludere mostenitor legal la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Excludere mostenitor legal la succesiune

Am si eu o problema cu o succesiune a bunicii mele.
Va de scriu pe scurt sitiuatia:
Parintii bunicii mele au lasat mostenire 10 ha de teren extravilan .Au avut 2 copii pe bunica mea si pe fratele ei.
Pe titlul de proprietate sunt trecuti doar parintii lor precum si fratele bunicii mele pe bunica mea omitand sa o treaca.
Dupa decesul parintilor a decedat si fratele bunicii mele iar dupa decesul lui copii lui si vaduva lui au facut succesiunea in 2001 de pe parintii lui pe el pe bunica mea neanuntand-o si declarand in fata notarului ca el a fost singurul mostenitor al celor doi parinti decedati ( am aflat abia anul trecut de succesiune).
Acum problema este ca cei in cauza ( copii fratelui ei si cumnata ei) nu doresc sa ii recunoasca dreptul la proprietate asupra terenului ce i se cuvine sustinand ca nu a fost interesata de el.
Se mai poate face ceva???
Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns.

Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune teren extravilan. Am si eu o problema cu o succesiune si v-as ruga mult de tot daca ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns. Exista un titlu de proprietate ( 10 ha teren ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Succesiune Constantin-Corneliu Constantin-Corneliu Tata a decedat in anul 1972, iar mama in anul 1975,si a ramas ca masa succesorala 1,64 ha teren extravilan si 0,03 ha teren arabil intravilan. in urma ... (vezi toată discuția)