Refuzul notarilor din circumscripția teritoriala de a elibera certificat unic moștenitor pt o succesiune dezbătută a mamei mele decedate, pe motiv că mama a dezbătut succesiunea în instanță și nu este necesar acest act! Și la tata,când s-a dezbătut succesiunea pt bunica paternă, s-a dezbătut la fel și i s-au eliberat mai multe certificate de moștenitor, plus cele suplimentare care survin când mai.mulți mostenotori decedează între timp...
Notarul care a efectuat vanzarile unor proprietati în proprietatea mamei dupa dezbaterea succesiunii bunicii mele materne, nu i-a eliberat mamei certificat atunci pt unic mostenotor, asa cum reiese din hotararea instantei.
Datorita faptului că mama, decedata nu este singurul copil al părinților ei, mi s-a solicitat atat la efectuarea cadastrului OCPI acest certificat de moștenitor - cu calitate de ,unic moștenitor "pt mama, și notarii din circumscripția teritoariala refuza eliberare certificat unic mostenitor pentru mama decedata.
Ideea este că peste tot unde m-am prezentat pentru pregătirea dosarului succesiunii mamei mele decedate anul trecut, mi s-a cerut certificatul.ei de unic mostenitor dupa bunica și nimeni nu i l-a eliberat inainte!
La orice notar pt intocmirea dosarului de succesiune succesiune ți se cere sa ai cadastru valabil pt dosarul.de succesiune!
Am formulat o cerere la care am anexat documentele necesare dar notara nu mi-a dat nici un nr de înregistrare, mi-a fost dat răspunsul telefonic cum că nu se poate accepta aceasta cerere!
Ce pot face?
Pai cum sa i se elibereze certificat de unic mostenitor, daca mama nu e unic mostenitor?
In plus, aveti deja o hotarare judecatoreasca prin care a fost dezbatuta succesiunea dupa bunica, iar notarul nu are cum sa efectueze inca o data procedura succesorala.
Duceti la OCPI copie legalizata dupa hotararea judecatoreasca
Pai tocmai aceasta este problema ca mama în urma dezbaterii succesiunii bunicii a fost declarată unic moștenitor în hotărârea instantei care a rămas definitivă!
Am fost cu toate actele la OCPI și mi s-a solicitat emiterea de către notar a acestui certificat de unic mostenotor exact ca în hotarare! Altfel nu se poate face dovada completăa drepturilor mamei mele!
Asa ar fi logic dar din păcate nu este asa și în practica! Tatălui meu i s-au cerut mai multe certificate de moștenitor după moștenitorii decedați. Adică după bunicul, apoi fratele mijlociu decedat și cel suplimentar după fiecare data când au survenit modificări! Totul fiind tranșat tot în instanță prin hotarare judecatoreasca! Deci aceiași procedura!
Mostenire.
dia2000
Am si eu o intrebare va rog.
Bunicii mei au dcedat in urma cu 9 ani , primul a decedat bunicul,iar dupa 6 luni a decedat bunica mea.
Acum, bunicul a mai fost ... (vezi toată discuția)