avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu a decedat in anul 2000. sora mea care a locuit in olanda si avea dubla cetatenie a decedat si ea in anul 2004.
pentru ca nu stiam cum trebuie sa procedam nu am facut nici dupa tatal dar nici dupa ce sora mea a decedat succesiunea asupra casei pe care parintii mei o detineau in bucuresti.
mama traieste are 80 de ani si de citiva ani ma perind intre spitale pentru rezolvarea unor probleme de sanatate pe care le are.
poate cine va sa imi spune cam care ar fi costurile privind deschiderea succesiuni in anul 2009 si ce acte mi-ar trebui.
cineva mi-a spus ca taxele sunt enorme si acest lucru ( daca este adevarat) ma va impiedica sa intru in legalitate deoarece financiar am epuizat toate resursele pe care le aveam. si inca ceva tatl meu era veteran de razboi, iar mama vaduva de veteran. o scuteste macar pe ea de plata unor taxe?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:45, 16 Septembrie 2009
exact cu aceasta problema ma confrunt eu acum. mie mi-au cerut ptr un apartament de 58 mp 5000 ron. daca imi dati o adresa de email va scnez modelul de calcul si va trimit sa va faceti singurica;)
si inca ceva, se vor face 2 succesiuni una intre tata si mama+dvs si una intre mama si dvs si evident ca notarii percep 2 onorarii
ai mei bunici erau coproprietari si bunicul era veteren de razboi si bunica vaduva de veteren de razboi
adresa mea este maria_mateias2000@yahoo.com
cu multumirile de rigoare
maria mateias
mai aveam de facut o intrebare: am aflat ca poti da in judecata pe unul dintre participantii la succesiune. eu respectiv pe mama mea sau invers.
judecatorul stabileste in instanta drepturile fiecaruia. si astfel cu o suma mult mai mica ............. ce credeti???
sau eventual ramin in aceasta pozitie, nu mai conteaza citi ani, si dupa ce mama nu va mai fi intru in posesie fara batai de cap. de-a domnu' sa fie cit mai tirziu posibil, este in discutie mama mea.
oricum este vorba despre un amrit de apartament

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire mihaela n. mihaela n. Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni: Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri mahalean mahalean Buna seara , Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala . Directia finantelor ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren si casa Radu Doina Radu Doina Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in situatia de mai jos : - anul 2005 bunica si bunicul detin o casa cu gradina si 5 ha de teren ... (vezi toată discuția)