avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu a decedat in anul 2000. sora mea care a locuit in olanda si avea dubla cetatenie a decedat si ea in anul 2004.
pentru ca nu stiam cum trebuie sa procedam nu am facut nici dupa tatal dar nici dupa ce sora mea a decedat succesiunea asupra casei pe care parintii mei o detineau in bucuresti.
mama traieste are 80 de ani si de citiva ani ma perind intre spitale pentru rezolvarea unor probleme de sanatate pe care le are.
poate cine va sa imi spune cam care ar fi costurile privind deschiderea succesiuni in anul 2009 si ce acte mi-ar trebui.
cineva mi-a spus ca taxele sunt enorme si acest lucru ( daca este adevarat) ma va impiedica sa intru in legalitate deoarece financiar am epuizat toate resursele pe care le aveam. si inca ceva tatl meu era veteran de razboi, iar mama vaduva de veteran. o scuteste macar pe ea de plata unor taxe?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:45, 16 Septembrie 2009
Da, asa este unul dintre succesibili, ii poate chema pe ceilalti in instanta , in vederea dezbaterii procedurii succesorale. Veti prezenta actele de proprietate a bunurilor ce se vor imparti, actele dvs ,de identitate prin care sa va dovediti calitatea de mostenitori, veti gasi o lista compleata a actelor ce va sunt necesare si pe net, sau, vi le poate spune chiar notarul. Taxele sunt intr-adevar foarte mari,insa, daca doriti sa va clarificati situatia si sa va puteti stapani cota dvs. de mostenire, sa dispuneti de ea cum doriti, este bine sa dezbateti succesiunea. Daca spuneti ca dupa decesul mamei veti intra de drept in posesia apartamentului, presupun ca nu mai sunt si alti frati . Dar tot va treebui sa obtineti un certificat de mostenitor si in acest caz , si tot la notar. Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
ContSters47264, utilizator
succesiunea pana la urma tot va trebui dezbatuta . si se vor dezbate ambele succesiuni , si cea a tatalui dvs , respectiv a mamei dvs dupa decesul acesteia .

avand in vedere ca mama dvs traieste , pt a scapa de taxele notariale va puteti adresa instantei cu o actiune avand ca obiect partajul succesoral .
puteti introduce dvs aceasta actiune, chemand-o in instanta pe mama dvs .
dar , potrivit noilor reglementari taxa pt partaj este in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile .

eu v-as sfatui astfel : mergeti la notar in vederea dezbaterii succesiunii dupa tatal dvs si vedeti ce costuri implica dezbaterea succesorala .
apoi calculati taxa de timbru de 3 % ce se percepe in cazul partajului succesoral dezbatut in instanta , la care adaugati onorariul avocatial + taxa expertiza , si vedeti care varianta este mai avantajoasa .
succes !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire mihaela n. mihaela n. Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni: Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri mahalean mahalean Buna seara , Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala . Directia finantelor ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren si casa Radu Doina Radu Doina Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in situatia de mai jos : - anul 2005 bunica si bunicul detin o casa cu gradina si 5 ha de teren ... (vezi toată discuția)