avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladiri si terenuri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladiri si terenuri

Buna seara ,
Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala .
Directia finantelor locale au calculat si somat la plata impozitul pe cladiri si teren aferent ultimilor 5 ani , precum si accesorii de intirziere ( majorari , penalitati , dobinzi ) .
Intrebarea mea este daca s-a procedat corect , avind in vedere vaduvele de veterani de razboi sint scutiti de plata acestora conform Codului Fiscal ?
De ce nu se calculeaza impozitele aferente perioadei de dupa decesul titularului ?
Mai mult , pentru o suprafata de teren detinuta conform titlului de proprietate de mai multi frati a fost platit impozitul aferent de catre fiecare in parte , iar fiscul nu a luat in considerare acest lucru , practic dublind impunerea prin calcularea retroactiva aimpozitului in sarcina defunctei .
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 20:22, 12 Februarie 2013
Nu ati facut dezbaterea succesiunii dupa decesul mamei sau dupa cel al tatalui ?

1. Daca nu ati dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui si prin urmare mama dvs nu a dus actele necesare acordarii de facilitati la directia de impozite si taxe din cadrul primariei, atunci cei de la directia de impozite si taxe au dreptate.

(actele necesare insemnand pe langa certificatul de mostenitor - in care sunt trecute cotele de detinere a proprietatilor de catre mama dvs si ceilalti succesori- si legitimatia eliberata de filiala judeteana a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi care sa ateste calitatea de vaduva de veteran de razboi)

2. Daca ati dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui dar nu ati dus actele(cele de mai sus) la primarie, cei de la impozite si taxe au dreptate pentru ca nu aveau de unde sa stie decat daca va duceati sa declarati.

3.Daca nu ati dezbatut succesiunea dupa decesul mamei dar ati dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui si ati dus la primarie toate actele atunci cei de la primarie nu au procedat corect.

mahalean a scris:

Mai mult , pentru o suprafata de teren detinuta conform titlului de proprietate de mai multi frati a fost platit impozitul aferent de catre fiecare in parte , iar fiscul nu a luat in considerare acest lucru , practic dublind impunerea prin calcularea retroactiva aimpozitului in sarcina defunctei .
MULTUMESC



Daca din chitantele achitate pana acum rezulta ca a fost achitat impozitul de fiecare frate in parte pe cota de detinere din Titlul de proprietate, iar cei de la impozite si taxe, au recalculat si intreaga cota de 100%, pe rolul mamei, trebuie sa depuneti o sesizare, copie chitante.

Si eu cred, ca nu ati avut documentele care atesta calitatea mamei dvs de sotie mostenitoare de veteran de razboi, pt asta v-au recalculat pt cei 5 ani. Aveti dreptul sa cereti dosarul fiscal al imobilului, care trebuie sa fie numerotat si sa vedeti daca exista acest document depus de mama dvs, la dosar. Vedeti cum de a fost scutita pana in 2010, iar dupa sau gandit sa reclaculeze. Daca dosarul era in regula, normal trebuia recalculata cu data decesului, cum ati spus si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva de veteran de razboi, scutire impozit bloc3c bloc3c In situatia in care mama nu a facut succesiune dupa tata referitor la un teren unde tata are titlu de proprietate, va rog sa ma lamuriti si pe mine cum mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune maria mateias maria mateias tatal meu a decedat in anul 2000. sora mea care a locuit in olanda si avea dubla cetatenie a decedat si ea in anul 2004. pentru ca nu stiam cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare petimihail petimihail Am o sora si parintii nostrii au lasat toata averea pe numele nostru prin testament facut la notar ei raminind numai cu calitate de uzufruct viager . la ... (vezi toată discuția)