avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Am o sora si parintii nostrii au lasat toata averea pe numele nostru prin testament facut la notar ei raminind numai cu calitate de uzufruct viager . la primarie deja platim impozit pentru acest imobil .Este vorba de un imobil in valoare de aprox 50000euro. Parintii au decedat trebuie sa facem intabularea pe numele nostu .
Cum se procedeaza i acest caz.
Cu stima Peti M.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:12, 23 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbateti succesiunea si in baza certificatelor de mostenitor ,demarati procedura de intabulare a dreptului de proprietate asupra bunului imobil in registrul national al proprietatilor imobiliare
Notarul poate sa va ajute sa solutionati si cu intabularea-contra cost evident
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
ynocentta, utilizator

ynocentta a scris:

Dezbateti succesiunea si in baza certificatelor de mostenitor ,demarati procedura de intabulare a dreptului de proprietate asupra bunului imobil in registrul national al proprietatilor imobiliare
Notarul poate sa va ajute sa solutionati si cu intabularea-contra cost evident

Va multumesc!
Totusi am o nelamurire .La primarie ni s-a impus sa platim noi impozitul retroactiv cu penalizari pe 5 ani(4500 lei),si s-a calculat impozit marit considerinduse ca aceasta proprietate este a doua casa. Mentionez ca tatal meu a fost veteran de razboi (dupa decesul lui in 2003 mama a devenit vaduva de veteran de razboi)fiind scutit de plata impozitului.
Intrebarea mea este :daca noi suntem deja proprietari este neaparat nevoie de dezbaterea succesiunii dupa decesul mamei(ea avind numai drept de uzufruct viager} sau se poate face intabulare pe baza de testament.
Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este necesar certificatul de mostenitor
Testamentul poate fi atacat de catre orice parte interesata si cu drept la mostenire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune oli77 oli77 Daca deschid succesiune, eu trebuie sa platesc toate cheltuielile? Daca nu este platit impozitul pe apartament de doi ani se poate face succesiunea sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri mahalean mahalean Buna seara , Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala . Directia finantelor ... (vezi toată discuția)
Testament pentru teren al unui veteran de razboi albertin albertin Buna dimineata. O ruda a mamei mele are un testament si... dupa 17 ani a aflat ca trebuie sa faca succesiunea. Unchiul sau a fost veteran de razboi si a ... (vezi toată discuția)