avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Daca deschid succesiune, eu trebuie sa platesc toate cheltuielile? Daca nu este platit impozitul pe apartament de doi ani se poate face succesiunea sau trebuie platit... de catre cine? Eu nu locuiesc in el, mama locuieste.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:26, 8 Septembrie 2013
Impozitul este o datorie a succesiunii si se suporta de catre mostenitori in functie de cotele mostenite de fiecare. Se poate elibera certificat de mostenitor chair avand pasiv. Se va mentiona in certificatul fiscal datoria cat si in certificatul de mostenitor. Aveti un termen de 30 de zile sa schimbati rolul fiscal pe numele mostenitorilor ocazie cu care veti achita si datoriile.
Cheltuielile se platesc in raport de cotaparte ce revine fiecarui mostenitor. E posibil ca notarul sa nu accepte deschiderea succesiunii daca aceasta nu e libera de sarcini.
Este posibil sa se dezbata succesiunea cu mentiunea datoriilor in certificatul de mostenitor ca pasiv al succesiunii.
Dar mama traieste, doar ca nu a platit, tata fiind veteran. Dupa moartea lui nu a anuntat si este "scutita" in continuare.
Daca dansa este scutita de incontinuare ca find vaduva de veteran de razboi ca asa prevede legea, este scutita pe partea dansei, dvs insa veti avea de achitat impozitul de la data de decesului tatalui pe partea mostenita de dvs.

Alte discuții în legătură

Succesiune fara dezbatere? cretu_adrian cretu_adrian Cu 10 ani in urma a decedat mama, care avea ca masa succesorala un certificat de actionar si 1/2 din apartament. Dupa un an am aflat ca tata obtinuse la 3 luni ... (vezi toată discuția)
Lamuriri succesiune lilysta lilysta Mama mea a decedat in februarie 2006,nu am facut succesiunea de fapt am dat o declaratie la notar ca renunt in favoarea tatalui meu .Mentionez ca sunt unicul ... (vezi toată discuția)
Donatie rude grad i vicar vicar Buna ziua Problema mea este urmatoarea: Bunica mea din partea mamei ii face sorei mele cvc pentru apartamentul pe care il detinea,decedeaza iar sora mea ... (vezi toată discuția)