va reproduc intocmai ce scrie in acea dispozitie..."Consiliul de administratir al SC x numeste in functia SEF productie pe ing MIHAILA SORIN .Decizia se va comunica si duce la indeplinire de cei implicati."
Apoi am semnat eu si administratorul!
Ca sa fie act aditional nu trebuia sa se refere la ontractul de munca?sau sa scrie ceva date despre mine cum se prezizeaza in contract..adresa,seria si nr buletin..
nu vreau sa par insistent..dar tot nu ma t lamurit...vam scris ce scrie in dispozitie si vam prezentat si un model corect..deci am dreptate?in dispozitia semnata nu face nici o referire la cim?pot sa invoc nulitate lui?.
va reproduc intocmai ce scrie in acea dispozitie..."Consiliul de administratir al SC x numeste in functia SEF productie pe ing MIHAILA SORIN .Decizia se va comunica si duce la indeplinire de cei implicati."
Apoi am semnat eu si administratorul!
Ca sa fie act aditional nu trebuia sa se refere la ontractul de munca?sau sa scrie ceva date despre mine cum se prezizeaza in contract..adresa,seria si nr buletin...
Va prezint un model de act aditional si nu prea se aseamana...cel mai imprortant ca nu face referire la contractul de munca!
ACT ADITIONAL Nr. ………
La contractul individual de munca incheiat si inregistrat sub nr. …………. / ………….. in registrul general de evidenta a salariatilor.
Incheiat astazi, …………………., intre:
Angajator – persoana juridica / fizica ……………………………………………….., cu sediul / domiciliul in ……………….., inregistrata la registrul comertului / autoritatile administratiei publice din ………….. sub nr. ….. / ……… / .…. cod fiscal ……..………, telefon ……………., reprezentata legal prin ………………………………., in calitate de ………………………………..,
Si
Salariatul / salariata – domnul / doamna ………………………………………………….., domiciliat / domiciliata in localitatea …………………………….., str. ………………………...
…………………………, nr. ………., judetul ………………., posesor / posesoare al / a buletinului / cartii de identitate / pasaportul seria ……… nr. …….……… eliberat / eliberata de …………………………., la data de …………………, CNP …………………………………. permis de munca seria …………….., nr. …………………… din data de ……………………. .
In temeiul art. 17 (4) coroborat cu art. 41 (1) din Legea nr. 53 / 2003, partile
HOTARASC:
1. Se modifica elementul ……………………………… al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: ………………………………………………
………………………………………………………………………………………………
2. Se modifica elementul ……………………………… al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: ………………………………………………
3. Se modifica elementul ……………………………… al contractului individual de munca si va avea urmatoarele prevederi: ………………………………………………
Prezentul act additional a fost incheiat in 2 exemplare, cate un exemplar pentru fiecare parte, urmand sa – si produca efectele incepand cu data de ………………….. .
ANGAJATOR, ANGAJAT,
am citit acum in contractul de munca la dispozitii finale ca orice modificare privind clauzele contractuale in timpul executarii cim impune incheierea unui act aditional la contract..prin urmare dispozitia si fisa postului e nula?deoarece trebuia sa fie act aditional si dupa asta fisa postului?
sa reformulez...sa emis o dispozitie in care sunt numit sef productie si este semnata si de mine si de angajator,deci ambii am semnat aceasta dispozitie....administratorul acesti unitati a emis cu mana lui aceasta dispozitie si dupa care am semnat si fisa postului sef productie..persoana de la resurse umane era in concediu....am sunat la itm si nu e inregistrat nici un act aditional de schimbare a functiei...prin urmare daca nu sa semnat un act aditional ci o anume foaie sa zicem unde scrie ca titul DISPOZITIA NR 1 si imediat dupa asta si fisa postului sef productie cum se precizeaza si in dispozitie...sunt valabile ?adica trebyuia sa fie emis un act aditional si dupa asta fisa postului sau e valabil dispozitia si fisa postului...asta nu inteleg..ca daca e nula dispozitia atunci indirect e nula si fisa postului corect?ca fisa postului sa facut pt functia din dispozitie...asa e?
multumesc pt raspuns!dar cum am mai zis..nu sa semnat un act aditional de numire in functie sef productie ci o dispozitie in care se precizeaza asta !trebuia sa fie act aditional?sau e valabila dispozitia?
extras din Legea nr. 130/ 1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca:
"...................
Art. 2. - (1) Carnetele de muncã ale salariatilor încadrati la angajatorii prevãzuti la art. 1 se pãstreazã si se completeazã de cãtre inspectoratele teritoriale de muncã în a cãror razã teritorialã îsi are sediul angajatorul.
(2) Angajatorii sunt obligati sã depunã la inspectoratele teritoriale de muncã la care se pãstreazã si se completeazã carnetele de muncã ale salariatilor:
a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea si încetarea contractelor individuale de muncã, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora;
citind si alte discutii asemanatoare invat cit mai multe lucruri..deci stiu ca termenul inregistrarii la itm este de 5 zile a actului aditional de schimbare a functiei cum e in cazul meu...dar nu sa incheiat un act aditional..ci o dispozitie in care sunt numit sef productie si anexa la dispozitia asta si o fisa a postului sef productie..de asta imi e frica oarrecum..tre sa raspund cf fisei postului sef productie de obligatiile inscrise acolo sau trebuie incheiat act aditional de schimbare a functiei si dupa asta am raspunderea fisei postului!????
Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de muncă]
(1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.
(11) Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adiţional, după caz.
(2) Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puţin următoarele elemente:
a) identitatea părţilor;
b) locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri;
c) sediul sau, după caz, domiciliul angajatorului;
d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative şi atribuţiile postului;
e) riscurile specifice postului;
f) data de la care contractul urmează să îşi producă efectele;
g) în cazul unui contract de muncă pe durată determinată sau al unui contract de muncă temporară, durata acestora;
h) durata concediului de odihnă la care salariatul are dreptul;
i) condiţiile de acordare a preavizului de către părţile contractante şi durata acestuia;
j) salariul pe bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum şi periodicitatea plăţii salariului la care salariatul are dreptul;
k) durata normală a muncii, exprimată în ore/zi şi ore/săptămână;
l) indicarea contractului colectiv de muncă ce reglementează condiţiile de muncă ale salariatului;
m) durata perioadei de probă;
(3) Elementele din informarea prevăzută la alin. (2) trebuie să se regăsească şi în conţinutul contractului individual de muncă.
(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
(41) La negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă, oricare dintre părţi poate fi asistată de terţi, conform propriei opţiuni, cu respectarea prevederilor alin. (5).
(5) Cu privire la informaţiile furnizate salariatului, prealabil încheierii contractului individual de muncă, între părţi poate interveni un contract de confidenţialitate.
din art 17 alin 4 inteleg ca reiese ca dupa ce sa semnat dispozitia angajatorul trebuie sa inregistreze la itm acest act...dar daca a trecut peste termenul de 15 zile mai e valabila aceasta dispozitie?ajuta mi va rog!
deci domnule elis cind sa modificat functia mea scris ca tittul DISPOZITIA NR .. DIN...in care sunt facut sef productie....deci sa inteleg ca nu trebuia sa scrie dispozitie si sa fie un act aditional la cim?oricum tot nu am inteles..e valabila asa ca dispozitie?sau trebuie obligatoriu sa fie un act aditional adica sub alta forma fata de dispozitia semnata de mine si administrator?va multumesc!
de curand sa dat o dispozitie in care sunt numit sef productie la atelier!la firma care lucrez exista 2 asociati unul cu 30% si altu cu 70% din care cel cu 70% are functia si de administrator!intrebarea mea este valabila aceasta dispozitie daca a fost semnata de unul din asociati,cel cu functia de administrator?sau trebuia obligatoriu de amibii asociati?intreb asta deoarece am semnat si eu aceasta dispozitie dar mam razgandit si nu vreau sa o accept!