avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate Damascena

Activitate Damascena

Deci "prin absurd" atata timp cat nu este produsă o dăună evidenta suntem liberi toți in spatiu public, sa aruncam cu una alta în bunurile altora, atata timp cat nu se sparge sau se rupe efctiv ceva? Orice obiect suferă o dăuna chiar și intr-o mica măsură, atât timp cât a fost lovit...
Buna ziua, locuim in mediul rural si avem copii unor vecini care s-au obișnuit sa se joace cu mingea pe strada langa casa noastră, mai exact la colțul casei noastre și chiar în fața casei. Deja de două ori am gasit mingea pe proprietatea noastră privată intre casă și gard, iar ieri au dat cu mingea chiar în poartă noastră de fata cu noi care eram prin curte si de fata cu tatăl lor care se uita cum se joaca dar nu a intervenit deloc. Bineinteles am iesit si le-am zis sa nu se mai joace lângă casă la noi ca o sa ne stice ceva. Azi au ieșit din nou cu mingea ca si cand nimic nu s-a intamplat. Am informat poliția locală de situație dar ne-a spus că doar dacă vor face daune vor trebui să le plătească în rest nu au ce sa le faca pentru că nu este o prevedere legală. Deci trebuie sa asteptam sa ne lovească bunurile cu mingea ori de cate ori se va mai întâmpla, pana cand va fi o dună evidentă?(,
Locuim langa două familii de vecini care țin frecvent petreceri gălăgioase, când la unu cand la altul cu o boxă cat o mașină de spălat și cântă la microfon. Toată vara trecută cat si iarna, frecvența a fost zilnică și de când se trezeau până seara târziu, aveam în curte și în casă discoteca/club/bar/bufet în funcție de muzica pusă. Am suportat cât am putut pentru a nu avea nici un fel de probleme cu ei, ne place sa fim în relații pașnice cu toti oamenii, dar în primăvara acestui an, am ajuns la stări de depresie, panică, palpitații la inimă și insomnie gravă, am decis să le vorbim frumos și să-i rugam să puna muzica să o audă doar ei. Au facut si mai tare. Apoi am facut diferite solicitări la 112, la politie, și plus o plângere în scris din partea a 3 familii din zonă dar s-a schimbat doar frecvența, în rest continuă la fel ori de câte ori au chef și indiferent de oră. Nu mai avem liniște în propria casă și curte. Suntem disperați.
Ni s-a spus că le-au dat nenumărate amenzi dar că sunt asistați social, și ca nu au ce sa le faca.
Eu ma intreb e posibil ca acest fel de oameni sa pună in genunchi la propriu autoritățile, legea și pe noi toți locuitorii din jurul lor care suferim din cauza lor? Chiar nu este nimic altceva ce se poate face pentru a ne gasi liniștea fizică cat si psihică în propriul camin? Va multumesc