avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate Julius Blinden

Activitate Julius Blinden

Răspuns la discuția Urgent! Am pierdut o recipisa
Multumesc frumos!
O zi asa cum va doriti!
Daca se pierde o recipisa dintr-un dosar vechi, ce pot se poate face pentru recuperarea cautiunii?
Merci!
dpm73 a scris:

Buna ziua!As vrea sa stiu si eu, pentru cultura mea generala ,care este diferenta dintre TRIBUNAL si JUDECATORIE


Diferentele sunt multiple, si vizeaza in mod direct competenta teritorila si/sau materiala.
Insa ce mai important rol, il reprezinta acela de control ierarhic superior, exercitat de tribunal asupra judecatoriilor aflate in aria teritoriala.
Stimati forumisti,

Am si eu o intrebare:

Care este ratiunea Legii nr.61/2010, privind aprobarea OUG nr. 106/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal- dupa 2 ani si jumatate?

OUG 106/2007 a fost publicata in Monitorul Oficial la data de 4 octombrie 2007- cu termen de intrare in vigoare 1 ianuarie 2008.

Conf. art.115 din Constitutie, Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice, legea de abilitare urmand a stabili, în mod obligatoriu, domeniul şi data până la care se pot emite ordonanţe. Dacă legea de abilitare o cerea, ordonanţele se supun aprobării Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la împlinirea termenului de abilitare. Nerespectarea termenului atrage încetarea efectelor ordonanţei.
Eu personal nu am identificat o asemenea lege de abilitare, acest fapt ne poate duce la concluzia ca OUG 106/2007 nu mai poate produce efecte deoarece a fost emisa fara o abilitare expresa sau acest aliniat vizeaza exclusiv ordonantele obisnutite ?!!!!#-o

Aceasta concluzie este, în opinia mea cu atât mai evidentă, cu cât Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.- acest fapt nemaifiind evident, în contextul lipsei unui asemenea

În alta ordine de idei, conf. art. 115 alin. ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă.
Va multumesc anticipat pentru opinia voastra!