avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate MrRy05

Activitate MrRy05

Si are voie sa zica de exemplu ca nu pot demisiona inca pentru ca am un proiect mare si mai am ... sa zicem 4 luni de lucrat la proiect sa-l termin si daca nu stau imi cere despagubire pentru ca nu poate sa puna pe altcineva pe proiect si astfel i-am provocat daune?

Cornel Vasile a scris:

Potrivit dispoziţiilor art. 254 alin.1 din Codul Muncii, salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii contractuale pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.

Sunt pe cale sa-mi schimb locul de munca, am primit o oferta de munca destul de munca si contractul de munca pe care urmeaza sa-l semnez daca accept, dar are o sectiune care mi se pare un pic ciudata care zice ca: "...contractul individual de muncă poate înceta, doar în momentul în care Angajatul s-a achitat de toate sarcinile de serviciu avute în cadrul unui proiect. Angajatorul poate fi îndreptățit să ceară despăgubiri materiale şi/sau morale dacă Angajatul pleacă din firmă pe perioada de dezvoltare a unui produs sau proiect în care Angajatul este implicat". Intrebarea mea este daca acesta este un lucru care ar trebui sa ma ingrijoreze? Daca accept oferta si ma pun sa lucrez la un proiect care se termina peste 5 ani, nu mai pot sa plec ori pot sa-mi ceara despagubire pentru asta? Este legal acest lucru?
Buna ziua. Nu demult am intrat in posesia unui teren sub care trece o conducta de gaz. In planul urbanistic solicitat de mine este mentionat ca distanta minima de constructie fata de conducta este de 20 metri (distanta asta este respectata si la casele construite pe zonele invecinate deci am putut sa-mi fac o ideie destul de buna destre dimensiunile si amplasarea unei eventuale case). Intrebarea mea ar fii: daca decid sa contruiesc o casa si sa-mi instalez o pompa de caldura de tip sol-apa, care este distanta pe care trebuie sa o respect fata de conducta cand vine vorba de colectori horizontali de caldura (care sunt practic doar niste tevi ingropati in pamant), acestia pot sa fie mai aproape de 20 de metri?