avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Activitate Quatar

Activitate Quatar

La Registrul Com. M-am dus cu actul de inchiriere pe care l-am facut eu si propietarul.
Poate la asta se refera si inspectorul de la finante, la ce a precizat d-na av. Gabriela? Trebuia sa fie contract de inchiriere facut intre ION ca propietar si SC Vax in calitate de chirias? In contractul facut la notar s-a specificat ca imobilul va fi folosit cu destinatia reparatii PC dar nu am amintit numele vreunei societati, deoarece atunci inca nu eram ferm convins ca voi face acest lucru.
Pai m-am dus cu contractul de inchiriere facut la inceput cu propietarul.......
Inspectorul de la fisc imi spune ca contractul de la finante depus de propietar nu bate cu cel de la notar. Ca la notar sunt trecut persoana fizica iar la finante figureaza societatea care-i persoana juridica.
Imi spune ca fara un contract de comodat nu-mi pot scadea cheltuielile ca asa se face!!!!!:O.
Doamna Avlil, am spus ca la cateva luni dupa ce am inchiriat spatiul mi-am depus actele ptr. societate. Deci eu pe data de 1 martie am incheiat contract de inchiriere cu propietarul. Pe vremea aceea nu aveam de gand sa fac vreo societate. La cateva luni, pe data de 1 august am depus actele la ORC ptr. societate.
Propietarul, la intocmirea contractului de la finante, nu m-a trecut ca persoana fizica ci ca persoana juridica....deci altfel decat in contractul incheiat la notar.
Mentionez ca la finante propietarul a inceput declararea chiriei pe data de 15 august, atunci cand l-am anuntata ca am luat initiativa constituirii societatii.
Ce mi-a zis acest inspector de la finante: ca daca subinchirierea a fost interzisa prin contract, eu ca persoana juridică nou înfiinţată nu poat desfasura activitaţi în acel spaţiu în temeiul unui contract de subînchiriere.
Societatea nou constituită - persoană juridică distinctă, de sine stătătoare, fără nici o legătură cu persoana mea decît calitatea de administrator , nu are in momentul de faţă nici un drept de folosinţă asupra imobilului.
Deci trebuie facut un alt contract unde partile contractante sa fie : d-nul x in calitate de propietar si SC...in calitate de chirias.
Aici cica este beleaua, ca la un control daca cere contractele cel de la notar si cel de la fisc si vede diferenta dau de naibii
Doamnelor sa va spun pe indelete:
1. la notar s-a incheiat contractul intre propietar si eu...
2. deoarece eu mi-am infiintat societatea la cateva luni de la inchiriere, propietarul care depune la finante actele ptr. un contract de inchiriere unde declara valuarea lunara a chiriei- stiti despre ce vorbesc, nu trece ca parti contractante pe el si numele meu, ci numele firmei mele.
3.Exact....in contabilitate am probleme
4. parte contractanta este societatea mea

avocatul l-am consultat inainte de infiintarea societatii.La finante am dat peste un inspector care mi-a spus ca eu sunt trecut in contractul notarial persoana fizica, iar la finante sunt declarat persoana juridica de catre propietar si nu este ok...si ca pot avea belele
Am inchiriat un apartament acum 6 luni bineinteles ca am facut cu propietarul contract notarial.
Eu am depus actele ptr. infiintarea unei societati care are ca activitate depanari it.
Am fost la un avocat si l-am intrebat daca trebuie sa-i solicit propietarului intocmirea altui act de inchiriere unde sa fie mentionat ca spatiul inchiriat este detinut de firma mea, si mi-a spus ca nu-i necesar.
Ca daca la finante cand propietarul a depus contract de inchiriere ptr. impozitul pe venit, a scris la parti contractante numele societatii mele e ok...
Dar am aflat de la un inspector financiar ca sunt in neregula...
Care sunt conditiile pe care eu ca firma trebuie sa le detin ca totul sa fie in regula?