avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand avocatul nu-si cunoaste meseria...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand avocatul nu-si cunoaste meseria...

Am inchiriat un apartament acum 6 luni bineinteles ca am facut cu propietarul contract notarial.
Eu am depus actele ptr. infiintarea unei societati care are ca activitate depanari it.
Am fost la un avocat si l-am intrebat daca trebuie sa-i solicit propietarului intocmirea altui act de inchiriere unde sa fie mentionat ca spatiul inchiriat este detinut de firma mea, si mi-a spus ca nu-i necesar.
Ca daca la finante cand propietarul a depus contract de inchiriere ptr. impozitul pe venit, a scris la parti contractante numele societatii mele e ok...
Dar am aflat de la un inspector financiar ca sunt in neregula...
Care sunt conditiile pe care eu ca firma trebuie sa le detin ca totul sa fie in regula?
1. Nu vad de ce bineinteles contract notarial, ca era perfect valabil si fara notar...
2. Depindea de continutuo contractului daca era nevoie de un alt contract nou...
3. Nu proprietarul a scris oartile copntractante si nu la Finante, ci le-a scris notarul in contractul de inchiriere, nu? La fisc proprietarul copiaza ce e deja scris in contract, nu poate declara diferit...
4. Daca ati reusit sa intocmiti firma, inseamna ca nu aveti probleme de regustrul comertului, ci de contabilitate.
De ce nu detaliati putintel, sa ne prindem si noi cu ce anume sunteti in neregula?

Cu privire la acest lucru, daca acel avocat v-a spus ca nu e nevoie de un alt contract, cu privire la ce anume va dadea lamuriri: drept comercial, de registru, fiscal? Pentru ce v-ati dus la el si cand, inainte de intemeierea firmei sau nu?
Conditiile difera in functie de ce anume va doriti.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Si noi cum am putea sa stabilim daca are dreptate avocatul ori inspectorul daca nu ne spuneti exact lucrul esential - adica tocmai acela pe care vi l-a specificat si avocatul dupa "DACA".

Cine e parte contractanta in contractul asta?
Quatar sau SC..SRL reprezentata prin Quatar?

Doamnelor sa va spun pe indelete:
1. la notar s-a incheiat contractul intre propietar si eu...
2. deoarece eu mi-am infiintat societatea la cateva luni de la inchiriere, propietarul care depune la finante actele ptr. un contract de inchiriere unde declara valuarea lunara a chiriei- stiti despre ce vorbesc, nu trece ca parti contractante pe el si numele meu, ci numele firmei mele.
3.Exact....in contabilitate am probleme
4. parte contractanta este societatea mea

avocatul l-am consultat inainte de infiintarea societatii.La finante am dat peste un inspector care mi-a spus ca eu sunt trecut in contractul notarial persoana fizica, iar la finante sunt declarat persoana juridica de catre propietar si nu este ok...si ca pot avea belele
Sediul societatii dvs. este acolo?
Am tot spus-o si o s-o spun pana ma plictisesc: avocatul nu e ghicitor in ghioc, ci cititor in inscrisuri.
Daca incepe sa faca presupuneri despre ce ar putea sa scrie pe acolo poate sa nimereasca un raspuns adevarat ori care sa se potriveasca pe situatia de fapt ... fix ca nuca-n perete.

Un contract nu se inregistreaza la fisc dupa cateva luni... Aici e ceva cel putin ciudat.
Nu cumva s-a incheiat un alt contract - de-ala tipizat de-al fiscului?? In contractul asta tipizat se face trimitere la actul notarial??
Acest contract poate fi privit si ca o modificare a primului.

Acolo poate fi o delegatie perfecta/ novatie prin schimbare de debitor sau delegatie imperfecta (= limbi straine pentru inspectorul fiscal).

Mai bine aratati cuiva inscrisurie astea si vedeti ce si cum poate fi expres prevazut (modificat) prin ele printr-un act aditional care sa fie si pe intelesul inspectorului fiscal. (Ca daca e asa cum banuiesc eu - novatie - degeaba s-ar duce cineva sa-i explice inspectorului ce-i aia novatie. Ca sa convingi pe cineva nu-i suficient sa ai dreptate, ci mai trebuie ceva ... posibilitati intelectuale egale).

Alte discuții în legătură

Pareri si....avocati carmen silva carmen silva Redau mai jos inceputul unui contract de inchiriere facut la notar: "Subsemnata PopaC. domiciliata............in calitate de propietara a imobilului ... (vezi toată discuția)
Probleme contract inchiriere carmen silva carmen silva Am mai deschis acum ceva timp un subiect referitor la faptul ca am un contract de inchiriere incheiat in 2002. Pe vremea aceea respectivul chirias era persoana ... (vezi toată discuția)
Doi avocati, doua pareri diferite si o problema carmen silva carmen silva Sunt intr-o mare problema. Vreau un raspuns cert si la obiect care sa ma ajute . Mama mea a inchiriat in 2005 o casa unei persoane fizice pe numele de Popescu ... (vezi toată discuția)