avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate Flori2023

Activitate Flori2023

Ref: H.G. 571 din 30 mai 2024 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind codul fiscal, si O.U.G. 78 din 21 iunie 2024

Intelegem din aceste 2 acte normative ca zona contigua si zona economica exclusiva a Romaniei nu mai fac parte din teritoriul vamal si fiscal al Uniunii Europene

Avand in vedere serviciile realizate si lucrarile de constructii - montaj executate de societatea noastra in relatia cu soc. partenera, in legatura cu Platforme Marine amplasate in zona economica exclusiva a Romaniei, va rugam prin prezenta de a ne sprijini in clarificarea urmatoarelor aspecte:

1. Facturile ce urmeaza a fi emise de catre societatea noasta catre partenerul comercial pentru aceste prestari de servicii si lucrari efectuate pentru bunul imobil (platforma maritima) se vor emite cu tva sau fara?

2. Facturile emise de subcontractori pentru servicii si lucrari efectuate pentru acelasi bun imobil, diferenta fiind ca relatia contractuala este cu societatea nostra si nu cu partenerul comercial (detinatorul bunului imobil), se vor emite cu tva sau fara?


3. Avand in vedere ca societatea beneficiaza de facilitati in constructii, lucrarile de constructii-montaj efectuate pe aceste platforme maritime, sunt considerate sau nu pe teritoriul Romaniei?