avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ref: H.G. 571 din 30 mai 2024 pentru modificarea ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ref: H.G. 571 din 30 mai 2024 pentru modificarea Normelor metodologice ...

Ref: H.G. 571 din 30 mai 2024 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind codul fiscal, si O.U.G. 78 din 21 iunie 2024

Intelegem din aceste 2 acte normative ca zona contigua si zona economica exclusiva a Romaniei nu mai fac parte din teritoriul vamal si fiscal al Uniunii Europene

Avand in vedere serviciile realizate si lucrarile de constructii - montaj executate de societatea noastra in relatia cu soc. partenera, in legatura cu Platforme Marine amplasate in zona economica exclusiva a Romaniei, va rugam prin prezenta de a ne sprijini in clarificarea urmatoarelor aspecte:

1. Facturile ce urmeaza a fi emise de catre societatea noasta catre partenerul comercial pentru aceste prestari de servicii si lucrari efectuate pentru bunul imobil (platforma maritima) se vor emite cu tva sau fara?

2. Facturile emise de subcontractori pentru servicii si lucrari efectuate pentru acelasi bun imobil, diferenta fiind ca relatia contractuala este cu societatea nostra si nu cu partenerul comercial (detinatorul bunului imobil), se vor emite cu tva sau fara?


3. Avand in vedere ca societatea beneficiaza de facilitati in constructii, lucrarile de constructii-montaj efectuate pe aceste platforme maritime, sunt considerate sau nu pe teritoriul Romaniei?

Alte discuții în legătură

Intrebare mirelanicola.72 mirelanicola.72 Va solicit ajutorul in urmatoarea situatie: o SC de constructii cu sediul in Romania, platitoare de TVA, subcontracteaza o lucrare de la o alta SC cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Emiterea facturii in valuta, inregistrarea ei in contabilitate si decontul de tva dinet dinet O societate din Romania platitoare de TVA face o lucrare pe teritoriul Romaniei unei societati din Germania platitoare de TVA in valoare de 20.000 euro fara ... (vezi toată discuția)
Tva factura in 2011 cu 24% pt lucrare receptionata cu 19% ? acsa acsa Comanda primita pentru o lucrare in 2008 in euro pentru a fi executata in Romania. Suma totala comanda = Suma fara TVA+[b]TVA 19%.[/b] Se executa ... (vezi toată discuția)