Daca doneaza cu clauza ca daca moare inaintea lui, donația i se intoarce, mai pot deveni coproprietar? Sau daca moare el înaintea socrului donatia revine socrului chiar daca eu sunt coproprietar?
Buna ziua ! Socrul meu vrea sa ne dea jumatatea de sus a unei case cu etaj si jumate de curte. Jumatatea de casa pe care ne-o da noua era la rosu, fara geamuri.La inceput a zis ca ne face contract de intretinere viagera si pana am rezolvat cu acte ca sa putem face actele, am investit in casa. Cand a fost vorba sa facem actele ,el s-a razgandit. A zis ca nu vrea sa imi dea si mie . Vrea sa gaseasca o solutie sa faca ceva acte doar pe sot, iar in caz de decesul sotului eu sa nu beneficiez de casa, sa ii revina lui partea sotului si copilului pe care il avem impreuna. Însă eu sa nu am dreptul sa locuiesc acolo. Lui ii este frica sa nu ma casatoresc eu dupa cu cineva "strain ". Ce solutii ar avea la "dorintele " lui?
Buna ziua! Am primit o parte din casa socrilor mei Mai exact etajul si mansarda, acestea avand intrarea separata de parterul umde locuiesc ei. Partea de sus era la rosu si am fost de acord ca investim in ea si pe parcurs sa facem si acte, initial ne-a zis ca ne doneaza noua jumate, apoi a spus ca vor sa facem contract de intretinere. Pana am adunat toate actele pentru acest contract noi am tot investit in partea noastra. Acum cand voiam sa facem actele, socrul din diferite motive nu mai vrea sa semneze. Sotul meu mai are 2 frati, unul locuieste cu parintii iar despre unu nu mai stim nimic. A fost dat dosparut si gasit de politie in Germania dar nu a vrut sa ne dea mai multe informatii despre el. In caz de deces al unuia dintre parinti, cum va fi facut partajul ? Va avea drept la mostenire si fratele plecat ?