avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am primit o parte din casa socrilor mei Mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am primit o parte din casa socrilor mei Mai exact ...

Buna ziua! Am primit o parte din casa socrilor mei Mai exact etajul si mansarda, acestea avand intrarea separata de parterul umde locuiesc ei. Partea de sus era la rosu si am fost de acord ca investim in ea si pe parcurs sa facem si acte, initial ne-a zis ca ne doneaza noua jumate, apoi a spus ca vor sa facem contract de intretinere. Pana am adunat toate actele pentru acest contract noi am tot investit in partea noastra. Acum cand voiam sa facem actele, socrul din diferite motive nu mai vrea sa semneze. Sotul meu mai are 2 frati, unul locuieste cu parintii iar despre unu nu mai stim nimic. A fost dat dosparut si gasit de politie in Germania dar nu a vrut sa ne dea mai multe informatii despre el. In caz de deces al unuia dintre parinti, cum va fi facut partajul ? Va avea drept la mostenire si fratele plecat ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:43, 9 Noiembrie 2023
Toți copii au drepturi egale la moștenire dacă sunt frați din aceeași părinți.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
Da, corect. Dar ce facem in cazul in care nu il gasim ?

Dapix a scris:

Toți copii au drepturi egale la moștenire dacă sunt frați din aceeași părinți.

Dacă nu-l găsiți, veți fi nevoiți să dezbateți succesiunea prin instanța de judecată.
La notar nu se poate dacă nu se prezintă.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, soțul a început in anul 2001 sa construiască o ... Annamaria V Annamaria V Buna ziua, soțul a început in anul 2001 sa construiască o mansardă deasupra casei părintești. Certificatul de construcție a fost emis pe numele socrului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! socrul meu vrea sa ne dea jumatatea de sus a unei ... TaniaAnd TaniaAnd Buna ziua ! Socrul meu vrea sa ne dea jumatatea de sus a unei case cu etaj si jumate de curte. Jumatatea de casa pe care ne-o da noua era la rosu, fara ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni proprietar BUDADOCHIA BUDADOCHIA Avem o casa cu doua nivele impreuna cu socrul meu. Etajul de sus a fost facut de mine in interior cand m-am mutat erau doar peretii in rosu. Socrul meu de la ... (vezi toată discuția)