avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot deveni proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot deveni proprietar

Avem o casa cu doua nivele impreuna cu socrul meu. Etajul de sus a fost facut de mine in interior cand m-am mutat erau doar peretii in rosu. Socrul meu de la inceput a spus ca partea de sus o sa fie a mea si a sotiei dar niciodata nu am facut nici un act. Vreau sa precizez ca sotia are un frate. Am vrea sa ne punem in legalitate cu actele deoarece socrii sunt in varsta si nu vreau ca dupa moartea lor sa beneficieze de munca mea si fratele sotiei mele. Care ar fi demersurile care trebuiesc facute avand in vedere ca nu este intabulata nici casa si nici terenul nici macar pe ei.
Vreau sa fac actele in asa fel incat dupa moartea lor sa nu poata fi atacate de catre celalalt fiu al lor. Deci ma refer doar la nivelul in care eu am investit.

Va multumesc si astept raspuns de la dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: BUDADOCHIA , utilizator 09:07, 24 Martie 2016
Trebuie facut cadastru, intabulare si apoi socrii pot sa doneze copiilor. Acum depinde si cum este planul casei, daca exista scari de acces separate, etc.. Se poate face o expertiza pentru separare. Depinde si ce doresc proprietarii, socrul poate v-a spus odata ca o anumita parte vi-o lasa dvs. dar cu timpul se mai schimba optiunile. Faceti un consiliu de familie si vedeti care sunt optiunile.
Analizati varianta unei intelegeri amiabile,eventual discutati cu socrii oportunitatea incheierii unui contract de donatie cu clauza de intretinere
Dar am inteles ca actul de donatie se poate ataca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie de casa. JANCSCI JANCSCI socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)
Donatie - schimb de locuinta Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Am muncit in strainatate,cu sotul si am cumparat un apartament,pe numele socrului. Acum,intorsi in tara,dorim SA SCHIMBAM acest imobil cu ... (vezi toată discuția)
Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a moștenit-o de la părinți. cum ar trebui să facem contractul ca să nu se poată ,,strica''? Camelia natalia Camelia natalia Socrul vrea sa ne dea casa noua sa fie pe numele nostru.el este intabulat sungur pe casa.in momentul cand el ne da casa este nevoie si de semnatura ... (vezi toată discuția)