Buna dimineata,
Am muncit in strainatate,cu sotul si am cumparat un apartament,pe numele socrului.
Acum,intorsi in tara,dorim SA SCHIMBAM acest imobil cu unul mai mare.Am gasit si persoana care este de acord cu schimbul,contra unei diferente de pret.
La notar,IN CLIPA in care se face schimbul,noi dorim sa ni-l trecem pe nume,in forma unei DONATII, din partea socrului ,pe numele nostru,ca apoi SA NE INTABULAM , PE NOUA LOCUINTA.
Se pot face aceste operatiuni in aceeasi zi ? (SCHIMB SI DONATIE).
Nici eu si nici sotul nu avem frati.
Cu respect !
Puteti sa procedati si altfel- socrul sa vanda apartamentul lui , iar cumparatorul sa vi-l vanda pe al lui. Asa se pot face actele in acelasi timp.
Cum vreti dvs - sa va si doneze in acelasi timp, nu prea poate ca nu are toate actele gata- intabulare si ce mai trebuie, cel mult va poate promite prin act autentic ca va incheia actul de donatie cand va fi posibil.
Offtopic- erati scutiti acum de probleme si de riscuri daca nu se incheia actul de proprietate pe numele socrului, ci doar in imputerniceati sa cumpere in numele vostru.
Eu zic ca se poate, la acelasi notar, asa cum se poate ipoteca o casa abia cumparata unde nu s-a schimbat titularul in CF, asa si cu donatia.
Oricum, depinde de situatia potentialilor mostenitori, e de vazut daca nu alt act ar fi de ales... poate nu musai donatie, depinde de situatie.