avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate carmencita1608

Activitate carmencita1608

pi, astept eu sa fiu data in judecata, dar banuiesc ca pe langa suma penalitatilor care spuneti ca nu poate depasi valoarea facturii mai trebuie sa platesc si cheltuieli de judecata. deci nu cred ca e o solutie sa astept.

deci sunt obligata sa platesc acum si penalitatile dar nu mai mult de valoarea facturii.

multumesc
buna ziua.

va multumesc pentru raspuns insa am cam intrat un pic in ceata dar in acelasi timp am gasit si o urma de speranta in ceea ce mi-ati spus.

deci ca sa clarific situatia, factura este din anul 2003. noi am platit in ianuarie 2009 suma aferenta convorbirilor urmand cxa sa vedem ce reusim cu negocierea penalitatilor.

daca nu mai platesc acele penalitati, ma mai pot da in judecata? s-au prescris sau nu?

va multumesc
din pacate am platit contravaloarea convorbirilor si acum sunt in negocieri privind reducerea penalitatilor. raspunsul a fost prea tarziu. eu sunt o fira corecta si mi-a fost frica sa nu se ajunga in instanta.

vom vedea la ce rezultat ajung cu ei.

va multumesc oricum.
Mai mentionez ca ei ne trimita aceste avertismente la fosta adresa a sotului meu, la parintii lui, mai departe de Alexandria, deci nici macar noi nu mai locuim la acea adresa.
Buna ziua.

Am o problema cu plata unei facturi orange neplatita de sotul meu din 2001 sau 2002 nu stiu exact (nu eram pe atunci impreuna). In ianuarie ne-a venit instiintare de la eos ksi ca avem de plata suma de 625 lei valoarea convorbirilor plus 1000 lei penalizari. In avertisment scria ca ni s-a mai trimis un avertisment in august 2008 in care ni se permitea numai plata celor 625 lei, eram scutiti de penalizari. Numai ca nu am primit acel avertisment (chiar nu l-am primit) si nici ei nu au trimis cu confirmare ca sa poata faca dovada ca noi l-am primit. Am sunat la ei sa ne faca o reducere ceva si le-am spus ca nu am primit acel prim avertisment. Reducerea este de la 1625 la 1250 lei, insa nu mi se pare normal sa platesc acea suma, avand in vedere ca acum 4 luni puteam plati numai 625 lei.

Daca platim numai suma convorbirilor, ei ne pot da in judecata, ne pot obliga sa platim acele penalitati? Exista "ceva rau " ce ne pot face (ma refer la procese sau... cine mai stie ce , ca nu am avut probleme cu legea niciodata, insa te surprinde orice in ziua de azi).

Va multumesc anticipat pentru raspuns