Poate angajatorul sa ma oblige la efectuarea unui serviciu de interventie in caz de nevoie,in timpul meu liber?De exemplu sa fiu nominalizat ca intr-o anumita perioada sa vin la serviciu daca sunt chemat,in afara programului,pe timpul noptii,weekendului,zi liberă,acest lucru presupunând sa nu parasesc localitatea.Practic in acea perioada sunt obligat sa stau acasa,sa raspund promt la telefon si sa nu ma antrenez in niciun fel de activitati care sa ma impiedice a ma putea prezenta urgent la locul de munca,in caz de nevoie.Este legal?Mentionez ca este vorba de un loc de munca civil,nu din fortele de aparare publica(armata,politie,etc).Se pot acorda compensatii pentru acest lucru?
În urma vandalizării ușii apartamentului personal,mi-am montat un vizor smart cu senzor de miscare,care inregistrează video holul scării atunci cand trec persoane.Am nevoie de avizul politiei sau al vecinilor in totalitate?Din 4 cati suntem pe etaj,doar unul nu e de acord(acesta având activitati nocturne dubioase,fiind căutat atat de politie cat si de interlopi)Nu folosesc inregistrările decât în scop strict personal,pentru protectia si siguranta personală si in niciun caz nu am de gând sa le fac vreodata publice.
Sunt fost cadru militar,beneficiez de pensie de serviciu,anticipată parțială.Pot să îmi retrag banii din fondul aferent pilonului 2 de pensii?În această speță are vreo relevanță că pensiile militare sunt reglementate de o lege separată de cea a pensiilor civile?Vă mulțumesc.
Beneficiez de pensie de serviciu,anticipată partială(fost cadru militar).Mă pot încadra în muncă în sectorul bugetar,fără a fi obligat să renunț la pensie?