avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate lauragb

Activitate lauragb

Buna ziua, va mulțumesc pentru răspuns. In momentul acesta locuiesc cu contract de comodat și o plata lunara prin banca, pentru achitarea sumei totale.
Dansul dorește rezilierea contractului de comodat și evacuarea până la plătirea integrala a sumei (fie pe loc, fie prin acele rate, câți ani au mai rămas). Fie să rămân în locuința și să plătesc și ratele lunare, dar și o chirie lunara.

Nu știu dacă este legal să trebuiască să plătesc și chirie și rate, daca nu am unde sa mă mut și nici bani pentru a plăti pe loc toata suma și a scăpa de acest proprietar majoritar, care șantajează.

Mentionez ca tot noi platim si darile catre stat (asigurare locuinta, impozit). Si blocul fiind nou, am platit tot noi si materialele extra pe care le-am dorit in casa (calorifer in plus, parcher mai gros, usi suplimentare etc).
Buna ziua,

Am urmatoarea problema.
Familia mea detine un apartament cumparat in 1/3 de noi si 2/3 de un alt proprietar. Eu in acest moment locuiesc in acel apartament in baza unui contract de comodat incheiat intre cele 3 parti la notar, prin folosinta gratuita.
In acelasi timp, am incheiat si un contract prin care noi platim celui de-al doilea proprietar cei 2/3 din apartament, lunar, pana la finalizarea sumei de achitat, pentru a ne reveni in totalitate acel apartament.
Acest al doilea proprietar, din motive banale si nereale, doreste rezilierea contractului de comodat (fara motive legale, eu intretin acel apartament si chiar il imbunatatesc) si platirea chiriei (in acelasi timp cu suma pana la achitarea completa a apartamentului), pentru a locui in continuare acolo, ori evacuarea si platirea sumei totale ramase, pe loc.

Intrebarea este: poate sa ma evacueze, sa imi ceara chirie, in timp ce ii platim acea rata lunara sau sa ceara restul sumei totale cuvenite, pe loc ?
De asemenea, doreste sa ne transfere bancar, eventual, partea noastra de 1/3 (evident, suma de cand a fost cumparat apt). Se poate bloca aceasta suma, ca noi sa continuam sa platim catre el urmatorii ani, pana la achitarea completa ?

Multumesc.