avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate MirceaAurelian

Activitate MirceaAurelian

Buna ziua. As dori si eu un raspuns pertinent in urmatoarea problema, daca este posibil:

Acum 2 ani am infiintat un SRL impreuna cu o alta perosana. Am stabilit impreuna ca eu voi fi administratorul acestei firme, deoarece asociatul era administrator la un alt SRL. Din diverse motive eu am dorit sa ies din acest parteneriat, de un an de zile nemaiocupandu-ma de administrarea societatii, cu toate ca inca sunt administratorul acesteia. Mentionez ca in ultimul an nu am mai semnat niciun act contabil sau de orice alt fel. Acum urmeaza problema.

Asociatul meu ma tot tine in firma, sub pretextul ba ca nu a gasit alta persoana (ea neputand fi administrator la aceasta firma, deci eu neputand sa ii cedez partile mele sociale ei), ba ca ea nu vrea sa plateasca nici macar jumatate din cheltuielile ce decurg din aceasta schimbare de administratori. Ba chiar, de cate ori i-am propus o alta persoana care sa preia partile mele sociale, nu a fost de acord.

Intrebarea mea este: Cum pot iesi totusi din aceasta firma si care ar fi totalul cheltuielilor?

In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.

Mircea Aurelian