Multumesc, o sa incerc partea cu vanzarea cotei..care este procesul?
unde trebuie sa merg si ce trebuie sa am pregatit. Bunica are titlul de proprietate si schita, tot odata are si actul care exprima succesiunea, adica partea ei si a individului...
Buna ziua!
Bunica mea a primit o casa prin succesiune de la o ruda mai indepartata si are 3/4 din casa si 2/4 din teren, ideea e ca mai este un frate al rudei pe act si are si el restul 1/4 din casa si 2/4 din terenul total,Nu am stiut ca e si el in act cand am fost la primarie, fiindca bunica mea vrea sa mi-l doneze mie.Cei de la primarie mi au spus ca nu mi poate dona doar partea bunicei mele fiindca trebuie sa semneze barbatul ca nu are pretentia la mostenire.Contextul sta astfel, nu stim nimic de el, unde ar putea fi, daca e viu sau mort, si nici nu a avut pretentia fiindca am crescut 15 ani in casa aia care a fost renovata de taiuca-miu, pana sa divorteze ai mei si sa moara si tatal meu, si nu a venit nimeni sa ne evacueze.
Cand am vrut sa fortez lucrurile cu actul prima data, m am dus la o firma de cadastru si au spus ca actele sunt in regula, trebuie intabulare pe numele meu, si adusa ruda sa semneze si dupa intra in demers actele..
Deci am cateva intrebari:
1.Ce pot face sa pot trece pe numele meu actul fara sa il chem pe acel barbat, fiindca nu am cum sa dau de el?
2.Uzucapiunea se aplica in acest caz?
3.Daca bunica mea moare, si are nepoti, dar are si ruda acea dreptul, nici ei nu pot rezolva nimic fara el, nu?
4.Daca am actul bunicii, pot fi dat afara din imobil?Tatal celorlalti nepoti pune amenintari...
5.Care este parerea voastra?