avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate florentina7

Activitate florentina7

Va multumesc frumos! Mai mult ca sigur ca voi lua legatura cu un avocat, pentru a discuta problema mea fata in fata si cu actele ce mi se cer,insa am aflat de la o prietena de acest forum si am incercat sa aflu parerea mai multor avocati.
E greu, ca niciodata nu te astepti sa te lovesti de situatii de acest gen si e si mai dezarmant cand efectiv nu stii incotro sa o apuci. Din pacate nimeni din anturajul meu nu s-a aflat in aceasta situatie(sa divorteze) si efectiv nu stiu ce ma asteapta, in afara de faptul ca va fi o perioada foarte grea pentru mine si copilul meu.
AVLIL a scris:

E-hei-hei!... E greu de dat o solutie astfel, ca sunt multe amanunte deosebit de importante... Un an sotul nu a avut venit, dar a construit la casa? Iar in rest, cum au fost veniturile celor doi soti?
Mosteniri sau alte donatii de la alte rude au fost?
Si tot asa...

Da este adevarat , a construit la casa deoarece asta afost si ideea , de a abandona serviciul, pentru a economisi bani la constructia casei. Sunt de acord pentru asta sa i se dea ce i se cuvine, dar asta nu inseamna in nici un caz jumatate din valoarea casei.In ceea ce privesc veniturile anterioare au fost aproximativ egale si din pacate nu este prima data cand sunt cea care intretine familia.A mai stat odata o perioada fara servici respectiv 8 luni de zile pe motiv ca nu-i conveneau job-urile oferite.Nu este vb de nici o mostenire si nici donatii din alta parte.
Eu vreau , daca se poate , sa recuperez banii care i-am primit de la parintii mei care au vrut sa ne ajute si restul din valoare casei ,sa se imparta 50%-50%.Se poate asa ceva? Daca tatal meu vine la tribunal si spune ca el ne-a dat banii pt casa, se poate sa recuperez banii cei 65.000 si restul sa se imparta in mod egal?

Buna ziua,
Sunt casatorita si am un copil de 7 ani. De ceva vreme casnicia mea este in colaps si nu mai gasesc alta cale de scapare decat divortul. Din pacate imi este frica de partaj. Situatia e urmatoarea: parintii mei au vandut o proprietate si banii obtinuti ni i-au dat noua sa ne facem casa.Nu am facut nici un fel de act de donatie sau ceva de genul asta deoarece nu-mi trecea prin cap ce se va intampla. Suma care mi-au dat-o parintii este de 65.000 euro(anul 2006).Acum casa valoreaza in jur de 120.000 euro insa ca sa putem sa o terminam am mai facut un credit ipotecar (am ipotecat casa) de 30.000 euro.Casa este pe numele amandoura. Ideea e ca timp de un an (cat a durat constructia casei) sotul nu a lucrat si am trait din salariul meu si din banii primiti de la parinti.
Cat ar putea castiga el in urma unui partaj?
Cum pot dovedi eu ca , ca sotul meu nu a avut nici o partcipare materiala , deoarece s-a mers pe incredere si nu s-au facut acte de donatie? Banii obtinuti de parinti pe urma vanzarii proprietatii au fost o parte avans cash 20.000 euro cu act la notar(precontract de vazare) si restul in contul tatalui meu, care imediat i-a scos din banca si ni i-a dat.
Intr-un eventual proces de partaj, marturia tatalui meu ar fi de ajuns ca sa recuperez cei 65.000 de euro si restul pana la 120.000 sa se imparta egal?