avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Laura_aruaL

Activitate Laura_aruaL

Bună seara! Doresc sa întreb la un bloc de locuințe cu spatii comerciale la parter, asociatia de proprietari va schimba liftul, proprietarii spatiilor comerciale va trebui sa plătească pentru liftul nou sau nu, ei nu folosesc, au întrați din strada, va rog un răspuns!
De-asemenea as vrea sa întreb mentenanță lunara a liftului se plateste după cota parte părți comune, pe apartament, sau numar persoane, cum e corect?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Nu am dat detalii tehnice, nu e cazul pe acest site, și da am anunțat administratorul si pentru ca el are cheia de la subsol..

robert1958 a scris:



@ Laura_aruaL

Foarte interesant cum a remediat instalatorul o fisură pe țeava de termoficare din pexal, verticala comună aflată sub presiune, fără închiderea vanei de la subsol și golirea instalației cel puțin până sub nivelul fisurii. Subsolul tehnic nu este încuiat ?

În altă ordine de idei, luați legătura cu președintele asociației nu cu administratorul, îi explicați situația pe care ar fi trebuit să i-o aduceți la cunoștință înainte sau în timpul intervenției și vedeți ce soluții se pot găsi pentru decontarea cheltuielilor din fondul de reparații dacă este vorba despre verticala comună. Vorbim despre cele pentru care aveți chitanță.


Buna seara! In weekend, seara țeavă de caldura din apartament,( consider ca face parte din parti comune) , e teavă comuna care duce caldura spre etajele superioare (nu derivatia spre calorifer) din pexal sa fisurat și curgea apa fierbinte. Am cautat un instalator,, am mers și am cumparat materiale cu 10 minute de închiderea magazinului, instalatorul a remediat defecțiunea. Mentionez am bon pentru materiale dar chitanță ptr. lucrare nu. Administratorul blocului spune că chiar dacă e țeavă comuna e la mine în apartament și nu poate împărți cheltuialala vecinilor de pe celelalte etaje, de pe aceiași coloana. E paguba mea, plus ca mam ales cu parchetul umflat de la apa care a curs. Întreb și va rog și răspundeți dacă e corec sa suport eu toata cheltuiala?Mulțumesc!