avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan_0

Activitate Bogdan_0

Buna ziua,

Am parcat/stationat masina pe un spatiu care poate fi considerat trotuar, existand in acelasi timp spatiu pentru circulatia oamenilor mai mare de 1 m.
Am gasit de la politia locala pe parbriz o somatie in care scrie ca vehiculul meu a fost depistat stationat/oprit voluntar neregulamentar pe trotuar si ca fapta contine contraventie potrivit art. 143 lit. a raportat la art. 142 lit. n din R.A.O.U.G. nr. 195/2002R sanctionata contraventional cu puncte amenda de la 4 la 5 si cu puncte penalizare 3.
Si mi se mai comunica ca am obligatia sa trimit in terment de 5 zile datele de identitate, documente(buletin, permis, certificat inmatriculare), impreuna cu prezenta somatie pe adresa de mail circulatie@primarie3.ro.
In final precizeaza ca in caz de necomunicare a datelor in termenul stabilit vor demara procedura de sanctionare in lipsa confort art. 39 din OUG 195/2002.

Ei, mie nu mi se pare just, intrucat respectivul spatiu ramas pt pietoni era mai mare de 1 metru si prin urmare nu doresc sa fiu sanctionat.
Va rog frumos sa ma indrumati cum as putea sa contest aceasta hotarare mai exact?