avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate Florin Chirila

Activitate Florin Chirila

Cer o lamurire intr.un caz de sanctionare legat de poliția rutiera.
M.am trezit acum 3 luni cu o amenda acasa de 15 puncte pentru necomunicarea datelor si cu o comunicare in care mi se cer datele soferului care a savarsit fapta (viteza) eu fiind proprietarul si conducatorul, la momentul respectiv am fost cu hartiile la sediul de politie rutiera si am intrebat mai multi agenti ce trebuie sa fac si de ce mi.a mai venit inca o cerere de comunicare daca deja eram sanctionat pentru necomunicarea datelor, dand din umeri agentii mi.au zis ca eu trebuie sa platesc amenda sau sa o contest si ca nu au dreptul sa ma sanctioneze de 2 ori pentru aceeasi fapta … asa am si facut , am platit amenda.
ei bine acum careva zile mi.a venit o adoua amenda cu maximul de 20 de puncte… tot pentru necomunicare pentru aceeasi fapta… desi am platit prima amenda…
De aceea va intreb pentru ca nu mi se pare normal sa fiu sanctionat de 2 ori… o sa ma sanctioneze pana declar? Insa ce sa mai declar daca deja am fost sanctionat? Nu mi.a mai venit nici o comunicare de la ei… insa nustiu ce sa fac, vreau sa o contest insa inainte ar trebui sa stiu daca au voie sa ma sanctionze de oricate ori doresc ei pentru aceeasi fapta.. in ambele p.v . nu mentioneaza nimic de comunicare.. ca m.ar fi sanctionat in baza cererii lor… doar fac referire la aceeasi fapta….
Asadar au voie sa sanctioneze pentru necomunicarea datelor pentru aceeasi fapta la nesfarsit fiind o metoda de a forta proprietarul ? Nu este abuz ?