Bună ziua! Vă deranjez cu două întrebări în legătură cu acordarea indemnizației de creștere a copilului și respectiv a stimulentului de inserție.
Eu sunt angajată cu contract individual de munca la o companie. În paralel am obținut venituri din activități independente (contracte de colaborare pentru cedarea drepturilor de autor). La depunerea dosarului de acordare a indemnizației pentru creșterea copilului voi depune adeverința cu veniturile pe ultimele 12 luni de la angajator, o adeverință cu veniturile încasate pe 12 luni de la una dintre companiile cu care am încheiat contract de colaborare.
Întrebarea 1: pentru alte venituri încasate tot dintr-un contract de colaborare (a fost făcută o singură plată, nu am primit bani lunar) pot depune la dosar o adeverință de venit de la ANAF pentru a se lua în calcul aceste venituri?
Întrebarea 2: dacă pe perioada CCC realizez venituri din prestarea unor activități în cuantumul legal prevăzut de lege (11.900 lei pe an) mai beneficiez de stimulentul de inserție la întoarcerea la locul de muncă?
Vă mulțumesc!
Bună ziua! Vă scriu întrucât am o nelămurire legată de acordarea concediului de maternitate. Sunt angajată a unei instituții, având statutul de salariat. În luna ianuarie voi intra în concediu maternal. Pe lângă statutul de salariat, am încheiat un contract de colaborare cu o companie (aici nu sunt salariat, am încheiat doar un contract de colaborare pentru cedarea drepturilor de autor). Întrebarea mea este: pe perioada concediului de maternitate (concediu medical) aș putea continua contractul de colaborare și să încaseze venituri prin intermediul acestuia sau intră în conflict cu CM? În cazul concediului de creștere a copilului am înțeles că pot obține venituri din prestarea unor activități, atâta timp cât aceste venituri nu depășesc o limită (de vreo 8000 de Ron pe an, în cazul meu nefiind vorba despre venituri atât de mari). Totuși, în cazul concediului medical nu m-am lămurit care este procedura. Vă mulțumesc!