avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Vă scriu întrucât am o nelămurire ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Vă scriu întrucât am o nelămurire legată de ...

Bună ziua! Vă scriu întrucât am o nelămurire legată de acordarea concediului de maternitate. Sunt angajată a unei instituții, având statutul de salariat. În luna ianuarie voi intra în concediu maternal. Pe lângă statutul de salariat, am încheiat un contract de colaborare cu o companie (aici nu sunt salariat, am încheiat doar un contract de colaborare pentru cedarea drepturilor de autor). Întrebarea mea este: pe perioada concediului de maternitate (concediu medical) aș putea continua contractul de colaborare și să încaseze venituri prin intermediul acestuia sau intră în conflict cu CM? În cazul concediului de creștere a copilului am înțeles că pot obține venituri din prestarea unor activități, atâta timp cât aceste venituri nu depășesc o limită (de vreo 8000 de Ron pe an, în cazul meu nefiind vorba despre venituri atât de mari). Totuși, în cazul concediului medical nu m-am lămurit care este procedura. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:21, 4 Decembrie 2023
Legea nu interzice ca pe durata unui concediu medical sa nu fie realizate alte venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi contract de colaborare prin pfa Diana P Diana P Buna ziua, 1. Am primit o oferta de angajare de la o companie, care angajeaza prin contract de colaborare cu PFA. Adica eu imi fac PFA si contract de ... (vezi toată discuția)
Ce intra in calculul indemnizatiei de crestere copil? diana_sal diana_sal Buna ziua, am o nelamurire legata de modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului. Concret, in luna decembrie 2016 voi naste. Intentionez sa ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu prenatal ramona75 ramona75 Buna ziua! Sunt insarcinata si din 23 martie am intrat in concediu prenatal. Pe fluturas apare impozitata si suma aferenta celor 7 zile in care am fost in ... (vezi toată discuția)