avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ce intra in calculul indemnizatiei de crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ce intra in calculul indemnizatiei de crestere copil?

Buna ziua,

am o nelamurire legata de modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului. Concret, in luna decembrie 2016 voi naste. Intentionez sa intru in concediul maternal (prenatal si postnatal) incepand cu luna octombrie 2016, iar dupa expirarea celor 126 de zile, in concediu de crestere a copilului de 2 ani. intrucat am o sarcina grea, as dori ca in luna septembrie 2016, pana la intrarea in concediul maternal, sa imi iau concediu de risc maternal. Intrebarea mea este: Cum se va calcula indemnizatia pentru cresterea copilului? In baza de calcul va intra si indemnizatia cincediului medical de risc maternal si indemnizatia de concediu de maternitate de 126 de zile? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: diana_sal , utilizator 13:25, 2 August 2016
1. Pentru calcularea indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) se au in vedere toate veniturile nete din cele 12 luni eligibile.

2. Este vorba de veniturile din salarii si din indemnizatiile pentru concedii medicale (inclusiv concediul de risc maternal si concediul de maternitate).
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si concediu crestere copil ion_raluca ion_raluca Lucrez in sector bugetar, la primarie, am luat salariul minim pe economie in ultimele 12 luni. In curand trebuie sa intru in concediu prenatal si postnatal de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Christiana30 Christiana30 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Ma aflu in concediu crestere copil si am ales initial varianta de indemnizatie pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal/ de crestere a copilului EvaB EvaB Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt insarcinata in saptamana a 10a si sunt in concediu medical incepand de saptamana aceasta pana in prenatal ... (vezi toată discuția)