avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate allexias

Activitate allexias

Adeverinta cu grupa II (2 ani 11 luni si 27 zile) a fost depusa in 2018 cand m-am pensionat pt limita de varsta. Intrebarea este daca in baza Legii 360/29 noiembrie 2023 voi beneficia de puncte suplimentare aferente acestei perioade. Multumesc!
Am Pensie pt limita de varsta din 2018. La calculul pensiei (cf Legii 360/2023) se adauga puncte asimilate/necotributive pentru facultate (5 ani cu diploma) si armata (6 luni Termen redus dupa facultate)? Daca DA cum se calculeaza?
Sunt pensionara. Am lucrat 2 ani 11 luni si 27 zile in grupa II, perioada pt care detin Adeverinta de la angajator. Dupa noua Lege a pensiilor (360/2023) daca depun la Casa de pensii Adeverinta mi se adauga un spor la pensie sau este mentinuta limita de minim 3 ani?
Sunt pensionar din 2018. La calculul pensiei (cf Legii 360/2023) se adauga puncte asimilate/necotributive pentru facultate (5 ani cu diploma) si armata (6 luni Termen redus dupa facultate)? Daca DA cum se calculeaza?
Buna ziua. Sunt persoana fizica si detin actiuni din 2019 la o Societate pe Actiuni (S.A.). Intentionez sa le vand. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de impozitare si declarare: Cum se declara, care este impozitul si CASS aferent? Cand se depune Declaratia si cand trebuie facuta plata impozitului si a CASS in conditiile in care am depus deja o Declaratie unica pentru venituri estimate din chirii pentru anul 2024? Multumesc!
Răspuns la discuția TVA 5% la imobiliare
Cota va fi de 9% in 2024 chiar daca mai am un apartament achizitionat in 2017 cu tva 5% ? Dar daca se incheie Contractul pentru noul apartament pana la 31 decembrie 2023, cota va fi 5% TVA chiar daca asa cum am precizat mai am unul din 2017 cu tva 5%? Multumesc!
Am achzitionat in 2020 un apartament care se incadra prevederilor legale de tva 5% si l-am achitat integral tot in 2020. Legea prevedea 5% TVA fara a restrictiona achizita unui singur apartament. Promisiunea de vanzare este din 2020 dar Contractul urmeaza sa-l semnam pana la finalul anului 2024 din motive care tin de dezvoltator. Oare mai am ceva de platit avand in vedere ca in 2023 a fost stipulata restrictionarea tva 5% la un singur apartament eu mai avand unul pe numele meu din 2017? Multumesc anticipat pt raspuns.