avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5% la imobiliare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5% la imobiliare

Am achzitionat in 2020 un apartament care se incadra prevederilor legale de tva 5% si l-am achitat integral tot in 2020. Legea prevedea 5% TVA fara a restrictiona achizita unui singur apartament. Promisiunea de vanzare este din 2020 dar Contractul urmeaza sa-l semnam pana la finalul anului 2024 din motive care tin de dezvoltator. Oare mai am ceva de platit avand in vedere ca in 2023 a fost stipulata restrictionarea tva 5% la un singur apartament eu mai avand unul pe numele meu din 2017? Multumesc anticipat pt raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 23:19, 8 Decembrie 2023
o sa aveti cota 9% daca dezvoltatorul nu a facut contractul final autentic pana la 31.12.2023.
Cota va fi de 9% in 2024 chiar daca mai am un apartament achizitionat in 2017 cu tva 5% ? Dar daca se incheie Contractul pentru noul apartament pana la 31 decembrie 2023, cota va fi 5% TVA chiar daca asa cum am precizat mai am unul din 2017 cu tva 5%? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se incheie contractul pana la 31.12.2023 ramane cota de 5% chiar daca ati mai luat unul in 2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la un antecontract pentru apartament in constructie? cioclud cioclud am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Am incheiat un antecontract pt un apartament nou Ramona Blidaru Ramona Blidaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pt un apartament nou in 2022. Am preluat deja apartamentul dar nu am finalizat actele deoarece dezvoltatorul nu are ... (vezi toată discuția)