Eram in anul 2013.... Deci mai am o sansa sa le gasesc la CNNP sector 5, conform petitiei inaintate la consilier principal T.C. daca nu se aplica recunoasterea in instanta a inscrisurilor si alte date,,,,,sper aici sa se includa si copiile cartii de munca. Atentie suntem in cazul in care petentul nu este in posesia cartii originale, deci nu a declarat ca a pierdut cartea de munca: in acest caz ati descris bine procedura ce trebuie urmata ( cea mai grea sau infernala!!!).Toate bune!
Da, multumesc, dar nu se precizeaza cui au fost predate, ITM sau la Casa de Pensii sector 5!
Am gasit un comunicat CNNPP care incerc sa-l inserez aici Carnetele de munca vor fi preluate treptat, pe parcursul a doi ani, de catre casele teritoriale de pensii, pe baza unei planificari, direct de la detinatori (inspectorate teritoriale de munca, persoane juridice sau fizice) si prin intermediul agentiilor judetene de ocupare a fortei de munca.
Procesul de preluare a datelor din carnetele de munca va începe cu acele carnete ce se afla în pastrarea inspectorate teritoriale de munca, urmând ca, ulterior, pe baza unei programari ce se va realiza la nivelul fiecarui judet si care va fi anuntata din timp prin mass-media, sa fie prelucrate si restul carnetelor de munca.
Buna ziua, Bucuresti,sector 5.Update: m-am logat pe cnnpp.ro si am accesat datele mele la stagiul de cotizare si mi-au aparut din aprilie 2001 pana -n prezent, probabil din datele ANAF. M-am entuziasmat degeaba....la sectiunea versiune scanata , mi s-a precizat ca voi fi notificat prin mail daca am ceva...astept! Am gasit insa un comunicat CNNPP din 2013 care explica clar ca in 2 ani carnetele procesate cred,sper , vor fi returnate caselor de pensii judetene,sector, etc..
Deci, mai am de facut un drum la Casa pensii sector 5, cred. Nota: daca in sectiunea versiune scanata nu apare nimic (aici se va calcula contributivitatea inainte de 2001, adica cu mana!!!) de ce nu pot sa o livrez eu? Cu ce difera varianta mea scanata fata de a lor ? Domnule Vasile trebuie sa stiti ca eu nu voi declara niciodata ca am pierdut carnetul de munca, pentru simplul motiv ca NU E ASA! Ce urmeaza, sa accept o pensie mizera la varsta si sa-mi iau adeverintele din 1984 -inginer stagiar Slatina, fara sa declar pierdut carnetul de munca, se poate asa da dureaza 1 an asta e ....eu imi accept soarta de a trai in scumpa noastra tara! Dar voi face toate demersurile legale de a explica situatia, ce ziceti de institutia Avocatul Poporului?Toate bune!
Multumesc, dar carnetul de munca s-a plimbat intre ITM si CNNPP, eu nu am facut altceva decat sa-l predau, somat fiind de ITM, in perioada cand se afla pe Calea Giulesti-Ascensorul, chiar un raspuns se refera ca dupa 2008 au fost predate la ITM si ma invita sa ma duc acolo....ITM ma trimite la Casa de Pensii: m-am logat si am cont on-line, am interogat sa vad daca s-a inscris on-line. si m-au invitat sa astept ca voi fi notificat pe email.....cat credeti ca voi astepta?
Oare pentru ce s-au luat, nu pentru scanare si digitalizare, acum la implinirea varstei am aflat ca inca mai trebuiesc originalele , asta inseamna ca nu s-a facut nimic, ba pe deasupra mai sunt si vinovat de pierderea lor!!!! E oare caz de Avocatul Poporului, ce ziceti?
Da! Nu stiu sa citesc in felul care-l sugerati dvs ! Exista firme care recupereaza carti de munca,in vederea reconstituirii dreptului constitutional de pensie publica? Multumesc pentru timp!
Multumesc, totusi doream o sugestie macar....in aceasta situatie disperata....cea as putea face ?
Nu va suparati, mai exista un asa caz? Cum adica , ar exista o astfel de neglijenta ...sa se rataceasca intentionat carnetele originale, in acest caz noi asa zisii ciocoi, adica cei angajatori si angajati in acelasi timp, trebuie sa fim taiati de la pensie !!!!!!
Buna ziua, nu ! Am facut asta in calitate de angajator si angajat (2angajati/asociati) deci din proprie initiativa; am sanse sa fie valabila copia mea pentru deschiderea dosarului de pensie? Deja am primit un raspuns halucinant , sef la Cnnpp , la care nu am replica...cum ca carnetele au fost predate in 2008, si returnate la ITM , cand eu am inscrisuri din 2010!!!
Buna ziua, deocamdata am depus o petitie pe 19.07.ac si azi 23.07.ac am primit o confirmare semnata de un consilier cum ca acum ne adresam directorului CNNpp, si se va da o solutionare intr-un timp .....Ar trebui sa mentionez ca am copia scanata a carnetului de munca, sau pur si simplu sa astept...Multumesc mult pentru implicare !
Salut, am facut demersuri pentru recuperarea carnetului de munca predat 2011 , sunt si angajator ,dar si angajat....daca se tergiverseaza gasirea lui pot deschide dosarul de pensie cu o copie a carnetului meu de munca , pe care o detin?