avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela8703

Activitate Gabriela8703

Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.
As mai avea 2 aspecte daca ma puteti ajuta.
1. Daca nu fac cerere de intoarcere se poate face plata zilelor de concediu ramase din postura de contract suspendat:
2. Cand ma apropii de finalizarea perioadei de indemnizatie si daca nu gasesc sa ma angajez trebuie sa instiintez AJPI?

Multumesc frumos!
Cornel Vasile a scris:

Dreptul la indemnizatie nu are nicio legatura cu incetarea c.i.m. in timpul CCC . prin urmare, beneficiati de indemnizatie , chiar daca va inceteaza c.i.m.

Data incetarii suspendarii c.i.. poate sa coincida cu data incetarii c.i.m. .. in opinia mea, nu ar trebui sa depuneti cerere de reluare a activitatii .

Incetarea c.i.m. se poate face si fara a exista o astfel de cerere ...

Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Dar cred ca nu m-am exprimat corect.
Am discutat cu angajatorul si doreste sa-mi fac cerere de revenire crestere copil cu data de 01.01.2024 ( pentru plata zilelor de concediu), astfel in revisal o sa apar cu revenire CIG cu 01.01.2024 si incetare prin concediere cu 01.01.2024. Legat de salariile compensatorii sunt stipulate in contractul de munca si estw clar doar ca stiam conform legii ca aceste salarii compesatorii se pot platii avand contractul suspendat fara sa mai fac cerere de reintoarcere. Problema este ca nu stiu pentru zilele de concediu se pot platii avand contractul suspendat fara a mai face cerere de revenire. Am contactact si AJPI si nu mi-au dat un raspuns clar, doar ca plata salariilor compensatorii este in regula sa mi le plateasca in suspendare si legat de revenirea pe 01.01.2024 daca se inchide in aceeasi zi nu ar fi problema doar ca deabia dupa ce am toate actele de la firma cu lichidarea atunci vor decide ei daca imi intrerupe sau nu indemnizatia? Cea ce nu mi se pare normal sa decida dupa ce s-a inchis fabrica fara sa-mi spuna clar ce am de facut…
Da se radiaza.

Cornel Vasile a scris:

In ce se sens se inchide? ... se radiaza de la ONRC?

Sunt in crestere copil din iulie 2022 iar compania la care lucrez se inchide in Ianuarie 2023. Ar trebui sa fac ceva sau sa-mi faca lichidarea si platile conform contract colectiv de munca (salarii compensatorii/ zile de concediu) dar din postura de contract suspendat?