Buna ziua,
Doresc sa ridic o întrebare cu trimitere la acest art. din Legea 61/1991:
„Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 şi 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora este interzisă” – arată Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Revenind asupra "prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare" as dori sa știu ce se înțelege prin 'intensitate mare" si 'producerea de zgomote, larmă' din punct de vedere legal?
Singurul zgomot din speța pe care o prezint eu este : ora 22:39, film la TV pe volum 15 ( plasma samsung), schimbări de doua vorbe timp de 3 minute aprox, si doua râsete din partea a doua persoane, subsemnata + un alta persoana; distanta dintre cele doua persoane fiind de 1 cm), ca sa se subînțeleagă decibelii vocii in momentul conversației).
Ce a urmat in timpul acestor 5 minute sa zicem in total : o serie de 5-6 pumni in peretele comun despărțitor, din partea vecinei de alături + o conversație telefonica de 20 minute cu soțul respectivei, acuzând ca ea nu poate sa doarmă, ca mi-a bătut la ușa si eu nu am deschis si ca i-am adresat cuvinte jignitoare( lucruri care nu s-a întâmplat in realitatea despre care vorbesc, pentru ca am fost educata si sfătuita sa nu intru in conflict cu oameni cu care nu poți comunica intr-un mod adecvat) . Tonul folosit timp de 20 minute acoperea orice zgomot pe care se presupune ca l-am provocat eu cu cateva minute in urma.
Asadar citind pe scurt speta mea, as dori sa stiu daca exista vreo sansa/metoda/modalitate de a inceta acest tip de hartuire emotionala in primul rand la care sunt supusa de cel putin 2 ani de cand locuiesc in acest bloc de apartamente.