avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Gelu41O$

Activitate Gelu41O$

Avem o asociație de proprietari, din luna mai.. blocuri noi. Administrarea o face o firma specializata din complexul rezidential. La ședința de constituire a venit și reprezentantul constructorului antreprenorului.. parca asa ii spune, un jurist, pentru că mai erau apartamente nevândute.
Ne-au luat repede... s-a autopropus un proprietar... dar care nu deține un apartament... ci doar o boxa de depozitare de 9 m²... am întrebat dacă este proprietar și mi-a spus ca are o boxa pe casa scării.... ca este președinte de asociație și la alte blocuri din complexul rezidențial cu aceasi firma de administrare.. sunt vreo 10 asociații de proprietari.
Au afișat procesul verbal de constituire al asociației... în care scrie că boxa de la... nivelul ... este sediul asociației pe proprietari.... am văzut că președintele trebuie ales dintre proprietarii unui apartament? Ceea ce nu este în cazul nostru... a spus ca nu are domiciliul în blocul nostru.
Eu am spus ca presedintele trebuie sa fie proprietar... dar delegatul și administratorul au spus ca îndeplinește condițiile.
După cum au afirmat în acest complex rezidențial acest președinte ales de noi este președinte la mai multe asociații... este corect?
După mine dacă nu este corect, unde pot sesiza ca acest administrator de asociații de proprietari.. (este o firma cu sediu si mai multi angajati...) încalcă legea... și să i se retragă dreptul de a administra alte asociații.
Va mulțumesc!