costiboncu a scris:
Buna ziua,
intr-adevar taxa de timbru se datoreaza, deoarece s-a schimbat legea taxelor de timbru si acum se prevede expres acest lucru.
Ceea ce sustine AVLIL era corect dar la momentul pronuntarii ICCJ - unde intr-adevar era vb. doar de competenta.
Nu cred ca veti putea rezolva altfel decat la instanta. Poate n-ar fi rau sa luati si ceva masuri asiguratorii pe bunurile chiriasului, ca sa va asigurati ca veti avea de unde va despagubi.
NU UITATI SA IL CHEMATI IN JUDECATA SI PE PRIMUL CHIRIAS CARE V-A PRODUS IATA O IMENSA PAGUBA!!!
Cu stima,
av. Boncu
Multumesc de raspunsuri. Masuri asiguartorii nu am cum sa pun, caci chiriasul nu mai are bunuri in spatiu, iar ale subchiriasului sunt unele si in leasing, deci nu ale lui, iar pe o masa si scaune care nu valoreaza mai nimic... degeaba pun.
Doar in instanta pot rezolva, insa o sa platesc taxe de timbru MARI si nu o sa obtin decat evacuarea, asta in cazul in care subchiriasul nu subinchiriaza intre timp la un tert, si cand ma voi duce cu executorul la spatiu sa ma trezesc cu acel tert si el cu contract de subinchiriere "valabil". Si iara trebuie sa o iau de la capat. Pai asta-i drept ?!?
Cat despre anularea contractului cineva mi-a spus ca se poate cere si pentru nevalabilitatea obiectului contractului incheiat de chiras cu subchiriasul, pe motiv ca chiriasul a dat mai mult decat avea.
O sa incerc. Trebuie sa incerc, nu am ce face.