avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Ma aflu in posesia unui teren din Bucuresti, din anul 1974 si pana in prezent.Am incercat sa intru in proprietatea lui prin uzucapiune, am scos istoricul de rol fiscal pt numarul in cauza(nr 37) intradevar mi-a fost comunicat istoricul insa acolo sunt trecuti alti proprietari de la alte numere deoarece in urma cu cativa ani au avut loc mai multe renumerotari astfel ca am primit informatii despre alte numere cadastrale(foste 37).Puteti sa-mi spuneti unde as putea afla ce numar a avut inainte de renumerotare nr care ma intereseaza(nr 37)si daca a avut vreun proprietar? M-am judecat cu Primaria Municipiului insa au ridicat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive si le-a fost admisa. In cazul in care nu voi gasi un fost proprietar al ternului ce ma sfatuiti sa fac, ce alte posibilitati as mai avea de a intra in proprietatea terenului??? Vreau sa mentionez faptul ca in anul 1991 am facut la Primaria de sector o cerere de restituire teren...realizez faptul ca trebuia sa fac o cerere de eliberare titlu de proprietate, insa ma ajuta cu ceva cererea facuta de mine???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:50, 19 Noiembrie 2008
Sectia de urbanism si sistematizare din cadrul Primariei trebuie sa aiba evidenta clara a renumerotari si pozitionariii nr. 37. Admiterea exceptiei nu este o solutie corecta, daca mai suntei in termen puteti exercita caile de atac impotriva sentintei respective, intrucit presupun ca platiti impozit la Primarie pe acest teren, care se afla in evidenta acesteia, util ar fi o adresa din care sa rezulte ca terenul respectiv nu face parte din domeniul public sau privat si nu a fost solicitat a fi reconstituit de alte persoane.Totodata cereea facuta in 1991 de restituire teren poate fi folosita ca proba pentru a dovedi stapinirea terenului
Solicitati situatia juridica a terenului la Primaria Bucuresti,- Serviciul evidenta proprietati, nu inainte de a solicita Serviciului de cadastru imobiliar documentatia cu planuri topografice scara 1:500 şi 1:2000, adresa care va ajuta in demersurile dumneavoastra.
Spuneti ca posedati terenul înca din 1974? în baza carui act?
Actunea de constatare a dreptului de proprietate prin uzucapiune se promoveaza in contradictoriu cu adevaratul proprietar! În ce baza ati chemat in judecata Primaria?
cred ca am si eu si eu o problema asemanatoare .Parintii mei vor sa imi "vanda" o bucata din terenul unde ei sunt proprietari. Toate bune si frumoase pana in momentul in care am vrut sa facem cartea funciara (mentionez ca trenul nu a avut pana acum carte funciara) in urma masuratorilor facute terenul din realitate este mai mare decat cel din acte, adica in acte este vorba de 375 mp iar in realitate sunt 415 mp.Parintii mei au cumparat tereunul in anul 1988 .. vechii proprietari fiind bunicii mei care la randul lor au cumparat in anul 1961. Am gasit un certificat de mostenitor al vechiului proprietar cel din anul 1961 unde se spune ca suprafata este de 411 mp ..Vecinii din jur au toti carti funciare facute .. banuiesc ca lor terenul le-a coincis cu cel din acte . Intrebarea mea este ce pot sa fac sa rezolv aceasta situatie ..va multumesc !
Problema este ca nu sunt platitor de impozit deoarece nu au vrut sa ma ia in evidenta intrucat nu am titlu de proprietate, tocmai din acest motiv am recurs la uzucapiunea de lunga durata, insa am verificat si la directia taxe si impozite si nu a fost niciodata, de catre nimeni platit impozit pe acest teren. Tin sa mentionez faptul ca am chemat in judecata Primaria Municipiului deoarece nu am gasit vreun alt proprietar care sa detina acest teren, credeti ca poate exista un teren fara proprietar in Bucuresti? si daca da, atunci cu cine sa ma judec?Am facut si recurs la sentinta data de prima instanta de judecata insa a fost respins deoarece nu am putut dovedi ca Primaria Munucipiului este proprietara a acestui teren. Terenul exista pt ca are numar topografic insa nu figureaza nici un proprietar...ce pot face in aceasta situatie?
Am si eu o situatie asemanatoare si de asemenea cer ajutorul cunoscatorilor !! Am cumparat prin anii `70 impreuna cu sotul meu o casa cu teren printr-o chitanta de mana fara contract incheiat la notar.Cei de la care am cumparat casa erau platitori de impozit, deci aveau rol fiscal al terenului pe numele lor insa nu aveau titlu de proprietate.Din anul 1990 platesc si eu impozit pe numele meu in baza unei declaratii de impunere insa as dori sa imi fac titlu de proprietate, am construit si o alta casa pe acelasi teren fara autorizatie de constructie, am fost amendati si am platit amenda. As putea sa-i dau in judecata pe cei de la care am cumparat chiar daca nu aveau nici ei titlu de proprietate, mai precis sa ma judec cu mostenitorii intrucat cei de la care am cumparat sunt decedati. Ce solutii as putea avea pentru a primi titlu de proprietate??Ce actiune sa fac?

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren, nu sunt proprietar vlad237 vlad237 Am intampinat si eu o problema. Bunicul meu ( decedat), a primit de la primarie in anul 1961 un teren pentru folosinta...dar fara sa il puna in posesie cu ... (vezi toată discuția)
Intabulare gradina iiulian iiulian Buna ziua, Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati la tara unde proprietarii actuali au doar titlul de proprietate si urmeaza sa se intample ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate fara acte de vanzare-cumparare? CrisParvu CrisParvu Buna seara. Cumnata mea are urmatoarea problema: parintii sai au dobandit cu act de vanzare cumparare prin 1960 un imobil cu teren. In aceeasi curte existau ... (vezi toată discuția)