Am primit un teren cu testament de la o bătrânică care la rândul ei la dobândit prin partaj cu sora sa printr-o hotărîre judecătorească definitivă în 2008 hotărârea a fost dată in urma unui titlu de proprietate din 2002 pa numele tatălui batrinei.batrina a murit eu am scos certificat de legatar cînd sa fac carte funciară cei de la primărie au constatat că terenul era vindut de batrine înainte de a face partajul in 1998 înainte de a fi și titlul de proprietate.batrina a plătit impozite pina a murit iari eu plătesc încontinuare eu știam de la batrina că îl dăduse în arendă nu îl vinduse.actul de VC.este semnat de ambele batrine care sunt decedate făcut la notar.cum pot intra sau dak pot intra in posesia terenului.multumesc
Nici eu nu știu actul de vc.a fost făcut la notar în 1998 iari titlu de proprietate a esit in 2002 in 2008 sau împărțit frățește unde instanta a luat seama de titlu de proprietate.si au avut și expertiza de le-au împărțit unde au dat o hotărîre judecătorească definitivă.se poate k au încheiat actul de vc in baza certificatului de moștenitor de pe urma tatălui lor care a fost emis în 1997.ele fiind batrine și nu cu multă carte nu știu ce au făcut.
Pai cum sa intrati in posesie ? pare ca v-a lasat prin testament ce - de fapt - nu mai avea … Cert ca nu au spus instantei ca au vandut terenul , vanzarea s-a facut probabil pe baza certificatului de mostenitor si - foarte posibil - pe procesul verbal de punere in posesie , care continea toate elementele cuprinse apoi in titlul de proprietate ( proprietar , suprafata , tarla - parcela , vecinatati ) . In acea perioada ( 1997 - 1998 ) , s-au facut si intabulari pe baza acestor acte . In multe zone din tara nu a existat o evidenta a cadastrului si publicitatii imobiliare , aceasta a inceput sa se infiripe deabia in 1996 .
Adică hotărârea definitivă și irevocabilă a fost dată pa vorbe sau pa acte,?nu este valabilă trebuie anulată?Hotarirea a fost în 2008 titlu în 2002 iari vinzarea in 1998 trebuie anulată sentința și titlu? menționez că batrina a plătit impozite pina la moarte iari pina in prezent eu.
Acea hotarare nu a fost data pe vorbe , ci pe documentele puse la dispozitie de cele doua batrane . Doar ca titlurile de proprietate s-au eliberat cu intarziere ( sunt si azi localitati unde nu s-au eliberat ) . Vanzarea s-a facut ( presupun eu ) pe procesul verbal de punere in posesie , coroborat cu certificatul de mostenitor . Acolo unde nu a existat carte funciara , nu se putea cere extras CF , nici nu se puteau bloca complet tranzactiile cu terenuri pana apar titlurile de proprietate , ar fi fost absurd . Cele doua au dus la partaj si titlul de proprietate , cu toate ca vandusera terenul si nu mai aveau a-l imparti . Daca asta au cerut , instanta l-a partajat , nu aveau judecatorii de unde sti ca are alt proprietar . Ma rog , ziceti dvs. ca ele erau convinse ca doar au arendat , si poate chiar asa si este , dar - de contat - conteaza ce au semnat la notar : vanzare-cumparare . Deci , hotararea judecatoreasca este data pe premise gresite , s-a impartit ce - de fapt - nu aveau . La fel si testamentul dvs . , vi s-a lasat mostenire ceva ce nu aveau . Eu nu sunt jurist , dar chiar nu vad cum ati putea anula acel contract .