Parintii mei au un teren cu casa modesta in mediu rural, mostenire de la parinti. O detin impreuna cu o sora a tatalui meu. Vor sa o vanda si nu mai gasesc titlul de proprietate initial. In baza acestui titlu de proprietate au fost la proces si au impartit proprietatea, avand acum hotararea judecatoreasca. Au fost sa faca intabularea si nu le-a trebuit actul de proprietate initial (al defunctului), ci doar hotararea judecatoreasca. Pentru vanzare este sufiecienta aceasta hotararea si intabularea, sau mai trebuie si actul initial.
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
după impartirea bunurilor prin partaj, titlul de proprietate il reprezinta hotararea instantei, tocmai de aceea cand s-a facut intabularea dreptului de proprietate nu a trebuit fostul titlul, asadar pentru vanzare nu este nevoie decat de hotararea instantei si de cadastru ( intabularea) incheierea de carte
Am vandut si eu o casa veche de 100 de ani si in fata notarului, dupa ce am primit banii, am predat cumparatoarei toate actele originale care constituiau istoricul casei: testamente, certificate de mostenitor, hotarare judecatoreasca, etc.