avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se face punerea in posesie sau ce pasi se urmeaza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se face punerea in posesie sau ce pasi se urmeaza ptr a deveni ...

Cum se face punerea in posesie sau ce pasi se urmeaza ptr a deveni proprietarul unui teren pentru care este titlu de proprietate pe doua persoane? Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:54, 13 August 2021
Ce raport există între dvs și cele 2 persoane?
Sunt una dintre cele doua persoane, am un titlu de proprietate pe o suprafata de teren ( si o casa) impreuna cu sora mea si eu as vrea sa construiesc ceva pe terenul respectiv.Vreau sa stiu ce sa fac ptr a sti exact de unde pana unde imi apartine terenul!Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
Irina140571, utilizator
Pai dvs și sora trebuie sa faceți partajul.
Fie amiabil, la notar, fie pe cale judecătorească, dacă nu va înțelegeți.
Ok, multumesc frumos!Dar iata ca s-a complicat cumva situatia ptr ca se pare ca sora mea detine un testament .Explic: Terenul despre care vorbesc a fost al bunicului meu, in curtea caruia tatal nostru a facut casa( doar cu rol in primarie, fara act de proprietate).In anul 2005 cand tatal meu a decedat,eu ,sora si fratele meu am mers la notar pentru ca hotarasem impreuna ca eu sa raman in casa parinteasca(unde dupa decesul tatalui nu locuia nimeni).La notar sora mea a cerut ca doar ceea ce apartine parintilor sa fie cedat in favoarea mea( atunci am auzit de la ea ca detine un testament(din 1990) prin care bunicul ii lasa ei toate bunurile).asadar nu ne-am inteles, iar eu nu m-am mutat acolo)Eu impreuna cu fratele meu am mers la primarie unde el a declarat ca renunta in favoarea mea, la orice i se cuvine din mostenirea parintilor.Dupa aceste demersuri, a fost facut titlu de proprietate pe numele bunicului, iar mostenitori eu si sora mea.Acum apare intrebarea mea : Care document este valabil ,sau care se ia in seama ptr partaj?sau testamentul anuleaza titlul de proprietate, sau invers?De fapt eu am sau nu vreun drept acolo?Stiu ca v-am ametit cu povestea mea, dar va multumesc ptr rabdarea de a citi intreaga istorie si deasemenea va multumesc anticipat ptr raspuns!
Titlul de proprietate.
Testamentul nu este act de proprietate. La momentul respectiv trebuia dezbătută succesiunea după bunic.
Nu s-a făcut, iar ulterior s-a emis titlul de proprietate. Acum titlul e baza.
Și oricum va avantajează pe dvs mai mult. În prezent dețineți 1/2.
Dacă într-adevăr a existat un testament și dacă s-ar fi dezbătut succesiunea după bunic, nu ați fi putut obține decât rezerva succesorala, adica 1/6
Nu știu ce s-a întâmplat între dvs, frate și sora.
Dar actele menționate de dvs nu s-ar fi putut încheia legal.
Renunțarea la o moștenire este indivizibila, totala. Nu exista "renunț doar la partea mea din bunurile X".
Am renunțat, la revedere!
Tot renunțarea este pura și simpla. Nu se renunța în favoarea cuiva.
Partea celui care renunță se împarte în mod egal între ceilalți moștenitori acceptați.
De asemenea, renunțarea se concretizează prin declarație notariala. Nu la Primarie.

Alte discuții în legătură

Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imediat după revoluția din '89 , tatălui meu si ... gabibotea gabibotea Buna ziua! Imediat după Revoluția din \'89 , tatălui meu si celor 3 frati ai lui li s-a facut conform legii 18, Titlu de proprietate( au fost înscriși ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)