avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata a vândut primarului o parte din pământul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata a vândut primarului o parte din pământul moștenit, fără a avea acte de proprietate. Cum ne putem recupera partea?

In 2012 bunicul meu a decedat lasand toate bunurile mobile si imobile prin testament tatalui meu, mie si sorei mele in mod egal (1/3). Intre timp tatal meu fara stirea cuiva a vandut o suprafata de 20.000 metri patrati primarului localitatii in care locuiesc doar printr-un simplu act notarial in care specifica ca nu exista alti mostenitori in afara de el. Ce pot face eu si sora mea in acest caz si cum putem recupera pamantul?
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ion aurel , utilizator 00:11, 10 Ianuarie 2018
O succesiune cu testament si mai multi succesori ar fi trebuit sa o rezolvati cat mai repede la notar, chiar daca nu cereati si partajul. Poteti incerca acum sa deschideti succesiunea si la partaj tatalui sa-i revina doar acel teren pe care l-a vandut. Nu dati suficiente detalii, dar deoarece nu sunteti mostenitori legali tatal poate cere reductiunea liberalitatilor excesive, adica sa va reduca din testament pana la implinirea rezervei succesorale. Consultati un avocat sau un notar, fara a sti toate datele problemei nimeni nu va poate da un raspuns exact.
Notarial, tatal dvs nu avea cum sa vanda.
Testamentul nu este act de proprietate. Vanzarea nu este posibila, fara ca inainte sa se fi dezbatut succesiunea dupa bunic, ocazie cu care prezenta dvs si a surorii era obligatorie.
Apoi, tot notarial tatal dvs nu avea cum sa vanda intregul teren,pentru ca nu ii apartine in totalitate. Tatal dvs detine doar o cota. Si din nou, ajungem la mostenire si la partaj, unde trebuie sa fiti prezenti toti.
Cel mai probabil a vandut cu act de mana.
Nu știu cu ce acte a putut sa vanda pt ca nu vrea sa ofere detalii doar ca pe fisa cu date pentru titlu de proprietate eliberata de primărie suprafață de 2 ha apare ștearsă cu pasta corectoare. Eu doream sa știu dacă are vreo valoare actul notarial făcut de tatăl meu prin care declara ca nu exista alți moștenitori atât timp cât eu și sora mea nu am știut pana acum de asa ceva, Teoretic acel pământ nu avea un proprietar pana la dezbaterea taxei de succesiune. Inițial după moartea bunicului cele 2 ha apăreau pe titlul de proprietate
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
valeriu31, utilizator
O posibiitate ar fi ca tatal dvs. sa se fi prezentat la notar fara testament, ca mostenitor legal, si in lipsa altor mostenitori legali (nepotii in linie directa nu sunt mostenitori legali ai bunicului cat timp parintii sunt in viata) sa fi dobandit toate bunurile bunicului. Notarul nu ar fi avut de ce sa va convoace daca nu stia de testament. Mergeti cu testamentul la notar si va explica acesta ce (mai) puteti face.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
ion aurel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Cum se face punerea in posesie sau ce pasi se urmeaza ptr a deveni ... Irina140571 Irina140571 Cum se face punerea in posesie sau ce pasi se urmeaza ptr a deveni proprietarul unui teren pentru care este titlu de proprietate pe doua persoane? Multumesc (vezi toată discuția)
Testament avram54 avram54 Am testament de la ambi parinti ai sotului. Sotul si tatal au decedat iar mama face alt testament in favoarea unui nepot de sora. Mostenitori am fi;sotia si 2 ... (vezi toată discuția)