avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Am testament de la ambi parinti ai sotului. Sotul si tatal au decedat iar mama face alt testament in favoarea unui nepot de sora. Mostenitori am fi;sotia si 2 copii apoi nepotii...Nu sa facut dezbaterea succesiunii si totusi a vandut pamantul 2 ha prin precontract vanzare cumparare [nu s a continuat pierzind actul original ,au trecut 8 ani de atunci. ] Ce am de facut pt a sti cu siguranta adevarul despre vanzarea pamantului si daca e legal al 2 testament.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:47, 6 Mai 2011
va recomand sa consultati un avocat.
Ma intereseaza si pe mine sa las un testament.De ce acte am nevoie pt autentificarea testamentului la notar ?
jorj10 a scris:

De ce acte am nevoie pt autentificarea testamentului la notar ?


Cartea de identitate.

(Desigur, in situatia in care doriti sa lasati un anume bun, anume bunuri, e bine sa luati cu dvs. si actele de proprietate pentru ca acel bun sa fie suficient de bine descris in tesament).
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
romascanu, moderator
Da, o cota parte dintr-un imobil si un loc de veci.Am nevoie si de martori?
Martori nu sunt necesari, doar actele care va atesta dreptul de proprietate asupra acelor bunuri si actul dvs. de identitate, in original. Este de preferat sa aveti si o copie de pe actul de identitate al persoanei in favoarea careia faceti testamentul, pentru a putea fi incluse toate datele sale de identificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire in privinta contractului de vanzare-cumparare si a actului de donatie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, X este vaduva si are 2 copii: o fata si un baiat. Baiatul este divortat, nu are copii si este cetatean al altei tari, renuntand la cetatenia ... (vezi toată discuția)
Dupa atata timp se mai poate face ceva pentru a intra in posesia bunurilor ? Vlad Nicoleta G. Vlad Nicoleta G. Bunicul meu(decedat) are act de vanzare cumparare pe terenul unei case si i-au fost lasate prin testament toate bunurile mobile si imobile. In 2006 tatal meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)