avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament - valabil sau nu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament - valabil sau nu ?

Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele celor doi ce au infiat-o "la mica intelegere".
Fata,a crescut si s-a maritat,avand la randul ei 5 copii.
Tatal adoptiv,al femeii - bunicul celor 5 copii - i-a facut un testament unuia dintre cei cinci copii,pentru o suprafata de teren (prin 1970)cand acesta era minor.
Mama celor cinci copii (fata infiata in 1940-1945),a decedat in 1991.
La dezbaterea succesiunii,toti cei 5 copii au renuntat in favoarea tatalui supravietuitor.
Pamantul respectiv,se afla "la gramada" cu o alta suprafata de teren a tatalui.
Tatal,traieste si acum.
Copilul acestuia,cel ce are testamentul,vrea sa vanda terenul pentru care are testament lasat de "bunicul" ce a infiat-o pe mama acestuia,in conditiile aratate, fara acte legale.
Este posibil acest demers,adica poate vinde pamantul inscris in testament,care a apartinut acelui bunic ? Este nevoie de acordul celorlalti frati,in aceasta situatie ? Tatal copiilor,are vreun cuvant de spus in fata acestei tranzactii ? Pamantul respectiv,are nevoie de cadastru si intabulare,inainte de a fi vandut ? Cum trebuie procedat in acest sens ?
Care ar fi legislatia aplicabila in speta ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 08:37, 23 Martie 2011
mama nefiind fiica legal, nu era mostenitoarea bunicului, fiind decedata si ea, nimic din averea bunicului nu e mostenita legal de copiii dansii si sot. tatal si fratii celui cu testament nu ar avea nimic de zis sau de facut
copilul ce are testament, a dezbatut mostenirea dupa "bunic" ? sau exista cineva care a dezbatut-o (din neamurile "bunicului")?
trebuie sa mearga cu acel testament si cu actul de deces al bunicului la notar

Copilul care are testament a renuntat la mostenirea dupa mama lui insa terenul il are de la bunic si nimeni nu i-l poate lua. Sa faca succesiunea si partajul de ceilalti mostenitori ai bunicului.
Lamuriti cine traieste: cel care a crescut-o pe femeia decedata sau sotul acesteia( tatal celor 5 copii) .
nu a reiesit din relatarea dvs daca s-a dezbatut succesiunea dupa tatal femeii cu cinci copii. sotia tatalui femeii traieste sau e si dansa decedata?
lazu a scris:

Lamuriti cine traieste: cel care a crescut-o pe femeia decedata sau sotul acesteia( tatal celor 5 copii) .

Sotul acesteia. Tatal celor 5 copii.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
gigelas, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare în situația mea?! Ortansa1958 Ortansa1958 Ce acte sunt necesare în situația mea?! Bună ziua și numai bine! Împreună cu mama mea am fost crescută de bunicii mei, dar nu am fost înrudite ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mona-lupascu mona-lupascu buna ziua! vreau sa aflu cum poate dezbate mama mea o mostenire din partea parintilor ei daca: a fost infiata la 14 ani (legal) dar s-a produs o greseala la ... (vezi toată discuția)
Mostenire Anonim1900 Anonim1900 Buna ziua, Va deranjez cu o situatie stranie cu care ma confrunt de ceva timp: La varsta de 3 ani am fost infiat (fara acte) de catre matusa mamei biologice ... (vezi toată discuția)