Împreună cu mama mea am fost crescută de bunicii mei, dar nu am fost înrudite cu ei.
A murit bunica.
Bunicul, înainte de a muri, a lăsat testament în care ne lasă mie și mamei mele toate bunurile mobile și imobile, în indiviziune și părți egale.
Am dezbătut succesiunea după bunic,
A murit și mama.
Problema este un teren al bunicii, care este în altă comună. Nu știu cum pot intra în posesia lui. Am dus testamentul la Primăria de acolo, dar mi-au spus că este nevoie de alt act.
Doresc să plătesc impozitul pe acel teren.
De ce act am nevoie și de unde îl pot obține?
Este de ajuns să duc și certificatul de moștenitor de la bunicul?
Când ați dezbătut succesiunea după bunic, ce s-a întâmplat cu bunica? Ca și ea era moștenitoare legala și rezervatara, în calitate de soție supraviețuitoare.
Bunica a murit, am scris încă de la început.
Bunica a murit cu 2 ani înainte de a muri bunicul. Apoi s-a prăpădit și el..
raluk0207 a scris:
Bunica trăiește?
Când ați dezbătut succesiunea după bunic, ce s-a întâmplat cu bunica? Ca și ea era moștenitoare legala și rezervatara, în calitate de soție supraviețuitoare.
Trebuie sa dezbateti succesiunea după bunica și sa obțineți un certificat de moștenitor.
Ala e actul care va trebuie.
Moștenitorii bunicii sunt bunicul și mama dvs (care înțeleg ca era unica fiica).
După ce aveți certificatul de moștenitor după bunica, trebuie sa mergeți la același birou notarial unde ați dezbătut succesiunea după bunic și sa solicitați un certificat de moștenitor suplimentar (la cel pe care îl aveți, se va adaugă cota moștenită de bunic, de la bunica)
Totusi , initiatoarea topicului spune “ Impreuna cu mama mea am fost crescuta de bunicii mei , dar nu am fost inrudite cu ei “ . Daca cei denumiti “ bunici “ de fapt sunt doar cei care le-au crescut , nu au cum sa o mosteneasca pe cea pe care o numeste “ bunica “ , daca nu a facut - la randul ei - testament in favoarea celor doua , sau macar uneia .
raluk0207
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Și atunci, care mai e noima sa numești o persoană "bunica mea/bunicul meu ", dacă nu ai nicio treaba cu persoana respectiva?
Folosim sintagme de genul, apoi ne plângem ca nu obținem informații clare și corecte.
Mostenire
silvia claudia
Buna ziua . Mama trebuie sa faca mostenirea dupa parinti, ele erau 2 surori, dar matusa a murit si are o fata majora. Aceasta mostenire se imparte intre mama ... (vezi toată discuția)