avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua . Mama trebuie sa faca mostenirea dupa parinti, ele erau 2 surori, dar matusa a murit si are o fata majora. Aceasta mostenire se imparte intre mama si ea (verisoara mea) sau la mostenire intra si tatal ei (cumnatul mamei). Multumesc .
mama si verisoara dvs vor imparti egal mostenirea dupa bunicii dvs.
Deci tatal ei nu are nici un drept pentru mostenirea de la bunici, el si verisoara mea trebuie sa faca numai mostenirea din partea matusei mele (CE AU CUMPARAT EI IMPREUNA). , desi si asta e o mostenire din partea ei. multumesc
mostenirile se dezbat in ordinea deceselor. Pe bunici ii mostenesc copiii lor, pe matusa decedata, sotul si copilul ei.
confuzie totala. deci are dreptul si sotul ei la mostenirea din partea bunicilor. prima a murit matusa, dupa bunicul si acum si bunica. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
silvia claudia, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca va ganditi un pic, nu aveti de ce sa fiti confuza. Daca a murit matusa prima , o mostenesc sotul si copilul. La data decesului ei, ce avea matusa cat parintii erau in viata ? Bunuri proprii ( daca avea ceva cumparat inainte de casatorie si ce a realizat cu sotul.
Abia apoi au decedat parintii matusii ( bunicii dvs), deci nimic din ce aveau bunicii nu va ajunge la sotul matusii.
La mostenirea bunicilor vin ca mostenitori mama dvs si verisosara dvs
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Copiii vitregi intra la mostenire? Adr1978 Adr1978 Buna ziua. Am dori sa facem mostenirea dupa unchiul meu ( fratele mamei ) care a decedat, a fost casatorit, nu a avut urmasi. Doamna cu care a fist casatorit ... (vezi toată discuția)